Veiligheidschoenen voor dames en heren kopen? Informatie vind je hier
In dit blog geven we je uitgebreide informatie over veiligheidsschoenen.
- Wat wordt verstaan onder veiligheidschoenen?
- Wanneer zijn veiligheidsschoenen verplicht?
- Informatie over type veiligheidsschoenen S3
- Verschil tussen veiligheidsschoenen dames en veiligheidsschoenen heren
- Veiligheidsschoenen voor dames
- Veiligheidschoenen sportief
- Veiligheidsschoenen op maat
- Veiligheidsschoenen kopen? Textiel Services Nederland staat voor je klaar
Wat wordt verstaan onder veiligheidschoenen?
Veiligheidsschoenen zijn schoenen met beschermende elementen. Denk hierbij aan:
- een stalen neus in de neus van de schoen om de tenen te beschermen tegen stoten en vallen;
- een anti-penetratie zool om de onderkant van de voet te beschermen bij het penetreren van de schoen met een scherp voorwerp.
- een anti-slip zool om extra grip te bieden op slipgevaarlijke ondergronden.
Zoals je wellicht hierboven gelezen hebt is het kernwoord in bovenstaande zinnen ‘beschermen’. Een veiligheidsschoen is dus een schoen die je voet extra bescherming biedt. In de volksmond worden deze schoenen meestal werkschoenen genoemd.
Wanneer zijn veiligheidsschoenen verplicht?
Werkschoenen zijn verplicht in branches waarin er meer risico’s zijn op vallen, glijden, stoten en/of er gewerkt wordt met machines. Dat zijn o.a. de volgende branches:
- Bouw
- Horeca
- Logistiek
- Metaal
- Transport
- Voeding
- Zorg
Informatie over type veiligheidsschoenen S3
Er zijn verschillende typen veiligheidsschoenen te kwalificeren. De eerste drie kwalificaties hebben betrekking op werkschoenen, de overige twee op werklaarzen.
Door middel van vijf verschillende S-kwalificaties kun je snel ontdekken aan welke beschermende eigenschappen de schoen voldoet. S3 is het meest gebruikte type veiligheidsschoen, omdat die voor de meeste werkomstandigheden geschikt is.
Onze top 3 S3 veiligheidsschoenen
Toelichting
Deze 3 modellen zijn qua draagcomfort en duurzaamheid (gaat lang mee) erg goed. Waar werknemers vaak allemaal een persoonlijke voorkeur hebben qua werkschoen, biedt Sixton Peak een assortiment aan wat door 90% van de gebruikers als prettig wordt ervaren.
Verschil tussen veiligheidsschoenen dames en veiligheidsschoenen heren
Werkschoenen voor dames verschillen van die voor heren, omdat dames nu eenmaal verschillen van heren. Schot voor open doel natuurlijk, maar het omvat wel de kern. Voeten van vrouwen zijn vaak smaller dan herenvoeten, en daarnaast zijn er vaak gewichtsverschillen tussen beide sekses.
De schoenen voor vrouwen zijn daarna vaak lichtgewicht s3 schoenen. Om de veiligheidsschoenen voor dames iets aantrekkelijker te maken, daar hechten vrouwen vaak meer waarde aan dan mannen, zijn werkschoenen voor vrouwen vaak voorzien van ander kleur- en printgebruik.
Meer over veiligheidsschoenen voor dames en onze top 3 daarin, lees je hier. Onze top 3 veiligheidsschoenen s3 heren, lees je hier.
Veiligheidsschoenen voor dames
In het voorgaande kopje hebben we omschreven waarin werkschoenen voor vrouwen zich onderscheiden van die van mannen. Een korte samenvatting daarvan is als volgt:
Veiligheidsschoenen voor dames zijn:
- smaller dan herenschoenen
- vaak lichter van gewicht dan herenschoenen
- in aantrekkelijke, vrouwelijke kleuren beschikbaar
Onze top 3 veiligheidsschoenen s3 voor dames
Veiligheidschoenen sportief
Omdat de meeste werkschoenen zwart van kleur en grof van model zijn, vallen ze niet onder de categorie: aantrekkelijke schoenen.
Zonder in te leveren op te beschermende eigenschappen, zijn steeds meer leveranciers van veiligheidsschoenen nieuwe, sportief-uitziende modellen gaan ontwikkelen.
Onze meest sportieve veiligheidsschoen
Deze werkschoen is zoals je kunt zien al super sportief. Maar buiten haar uiterlijk loopt de werkschoen erg prettig. Vooral in de logistieke sector, waar S1P schoenen worden geaccepteerd, is deze schoen een succes.
Een S1P werkschoen kenmerkt zich door het ademend vermogen, zweetvoeten zijn dus verleden tijd! Het biedt daarmee wel bescherming door middel van een stalen neus maar biedt geen bescherming tegen vloeistoffen.
Veiligheidsschoenen op maat
Voor een veiligheidsschoen op maat bekijken we altijd eerst of we de problematiek achter de vraag kunnen ondervangen door middel van inlegzooltjes.
Dit geldt bijvoorbeeld bij platvoeten. Als dit geen oplossing biedt, bieden wij maatwerk werkschoenen via een orthopeed.
Lees ook: Werkschoenen met boa sluiting kopen? Sixton, Bata, S3 en meer!
Veiligheidsschoenen kopen? Textiel Services Nederland staat voor je klaar
Wij bieden je graag passend advies voor de juiste veiligheidsschoen. Maak een afspraak om langs te komen. Wij helpen je graag!