Het wassen van werkkleding in de foodbranche: Uitleg, tips & meer!
17 mei 2024 

Het wassen van werkkleding in de foodbranche: Uitleg, tips & meer!

Hygiëne en veiligheid zijn van groot belang in de foodbranche. Van voedselproductie tot distributie en verkoop, elke schakel in de keten moet voldoen aan strenge hygiënenormen om de gezondheid van consumenten te waarborgen. Bij Textiel Services Nederland spelen we een hele belangrijke rol in dit proces door ervoor te zorgen dat werkkleding altijd schoon en veilig is. Vince Keller, specialist in het wassen van werkkleding, deelt zijn expertise en legt uit hoe wij de hoogste hygiënestandaarden handhaven in onze dienstverlening aan de voedingsindustrie.

Wat is de Foodbranche?

De foodbranche is een dynamische sector die alle bedrijven omvat die zich bezighouden met voedsel. Denk hierbij aan boeren die gewassen telen, fabrikanten die producten verwerken, distributiecentra die ervoor zorgen dat het voedsel op de juiste plek terechtkomt, en supermarkten en restaurants waar consumenten hun eten kopen en van genieten. 

Binnen deze brede sector zijn er verschillende subcategorieën, zoals food retail en detailhandel food. Food retail richt zich op de verkoop van voedsel direct aan consumenten, zoals in supermarkten en speciaalzaken. Detailhandel food omvat de groothandelsactiviteiten die voedsel leveren aan bedrijven zoals restaurants en cateringbedrijven. Kortom, de foodbranche is een veelzijdige en belangrijke sector die ervoor zorgt dat ons voedsel van het veld tot op ons bord komt. Textiel Services Nederland speelt een belangrijke rol in het leveren en wassen van foodkleding. 

Uitleg over wat de foodbranche is

De rol van Textiel Services Nederland

Bij Textiel Services Nederland spelen we een belangrijke rol in het ondersteunen van bedrijven in de foodbranche. Onze uitgebreide diensten en aandacht voor detail zorgen ervoor dat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over de hygiëne en veiligheid van hun werkkleding. We bieden een allesomvattende service, van het ophalen van vuile kleding tot het leveren van schone, zorgvuldig behandelde werkkleding.

Onze klanten waarderen onze toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Of het nu gaat om grote voedselverwerkers of kleinere producenten, wij zorgen ervoor dat iedere klant de best mogelijke service krijgt. Met een focus op innovatie en milieuvriendelijkheid blijven we vooroplopen in de markt en voldoen we aan de steeds hogere eisen van de voedingsindustrie.

Ik kom graag in contact

Hoe wij werkkleding wassen voor de Foodbranche

Bij Textiel Services Nederland weten we hoe belangrijk hygiëne en veiligheid zijn in de foodbranche. Vince Keller, onze specialist in het wassen van werkkleding, legt uit hoe wij ervoor zorgen dat werkkleding voor de foodbranche altijd aan de hoogste normen voldoet.

Onze wasmethodes zijn efficiënt en milieuvriendelijk

Onze wasmethodes zijn ontworpen om jouw werkkleding grondig schoon te maken, terwijl we tegelijkertijd zorg dragen voor het milieu. We combineren geavanceerde technologieën met milieuvriendelijke praktijken om ervoor te zorgen dat jouw kleding niet alleen schoon is, maar ook bijdraagt aan een beter milieu.

Geavanceerd natwasproces voor bedrijfskleding in de voedingsindustrie:

Voor de verwerking van bedrijfskleding binnen de voedingsmiddelenindustrie hanteren wij een geavanceerd natwasproces. Dit proces omvat het gebruik van water, milieuvriendelijke zeep, ontvetters en gespecialiseerde toevoegingen. Dit zorgvuldig ontworpen wasproces is niet alleen zeer effectief in het verwijderen van organische vlekken maar speelt ook een cruciale rol in het voorkomen van microbiologische contaminatie.

Tijdens kritieke fasen, zoals het terugkoelen van verhitte levensmiddelen, kan zelfs de kleinste vorm van contaminatie door bedrijfskleding leiden tot de vermenigvuldiging van micro-organismen. Daarom zorgen we ervoor dat onze wasmethoden bijdragen aan zowel optische als klinische reinheid, enorm belangrijk voor het handhaven van de strengste normen van voedselveiligheid.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat elke partij bedrijfskleding die ons wasproces verlaat, niet alleen visueel schoon is, maar ook vrij van microbiële bedreigingen, waardoor de voedselveiligheid binnen uw organisatie gewaarborgd blijft.

HACCP/Food Wasserij:

Onze HACCP-processen garanderen dat we aan de strengste hygiënenormen voldoen.Onze HACCP-gecertificeerde processen garanderen dat we aan de strengste hygiënenormen voldoen. Kleding wordt volgens strikte HACCP en RABC standaarden gewassen, waarbij we schone en vuile kleding altijd gescheiden verwerken om kruisbesmetting te voorkomen. Deze methode gebruiken we bijna altijd voor de foodkleding. Zo zorgen we ervoor dat de werkkleding van jouw medewerkers altijd veilig en hygiënisch is.

"Bij Textiel Services Nederland gebruiken we onze kennis en ervaring om werkkleding voor de foodbranche perfect schoon te maken met de nieuwste technieken. Ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen ondersteunen." - Vince Keller, specialist in het wassen van Foodkleding

HACCP/Food wasserij - Textiel Services Rijnmond

De voordelen van een professionele reiniging

Werkkleding laten wassen door een gespecialiseerd bedrijf zoals Textiel Services Nederland biedt diverse voordelen:

  • Hygiëne staat voorop: Bij ons staat jouw hygiëne centraal. We hebben onze wasprocessen precies afgestemd om elk kledingstuk grondig te reinigen, zodat ze er niet alleen schoon uitziet, maar ook vrij is van ongewenste micro-organismen en verontreinigingen. Zo kun jij je met een gerust hart focussen op wat echt belangrijk is: het bereiden van veilig en heerlijk eten.
  • Preventie van kleurverschillen: Door consistente wasmethoden te gebruiken, voorkomen we kleurverschillen in de werkkleding.
  • Directe reparaties: Eventuele reparaties aan de kleding worden direct uitgevoerd, zodat de kleding altijd in optimale staat blijft.

Ik wil mijn Foodkleding laten wassen

Vijf belangrijke punten voor het wassen van bedrijfskleding in de Foodbranche

1. Voldoende bedrijfskleding:

Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie moeten altijd voldoende schone bedrijfskleding beschikbaar hebben. Pieken en dalen in het werk, evenals personeelswisselingen, kunnen invloed hebben op de beschikbaarheid. Textiel Services Nederland zorgt ervoor dat de kledingvoorraad altijd optimaal is. We gebruiken een track en trace systeem om vermiste kleding snel op te sporen en te vervangen.

2. Schone bedrijfskleding:

Kleding voor de voedingsmiddelenindustrie moet optisch, klinisch en microbiologisch schoon zijn om contaminatie (besmetting) te voorkomen. Ons wasproces vindt plaats in een ultramoderne high-care wasserij, wat garandeert dat de hoogste hygiënenormen worden nageleefd.

"Om ervoor te zorgen dat elke vezel van de werkkleding voldoet aan onze strenge hygiënenormen, gebruiken we een ultramoderne high-care wasserij. Hier garanderen we dat de kleding die terugkomt niet alleen schoon is, maar ook voldoet aan de strenge eisen van de voedingsindustrie om elke vorm van contaminatie te voorkomen." - Vince Keller van Textiel Services Nederland

3. Voldoen aan hygiëne-eisen:

De voedingsmiddelenindustrie stelt hoge hygiëne-eisen aan bedrijfskleding. Textiel Services Nederland voldoet aan deze eisen door een gescheiden kledingstroom te hanteren, waarbij vervuilde en schone kleding niet met elkaar in aanraking komen. Onze processen zijn geoptimaliseerd om kruisbesmetting te voorkomen en we voldoen aan de hoogste certificeringen, zoals o.a. :

4. Maatwerk oplossingen:

Elke klant heeft unieke behoeften als het gaat om bedrijfskleding. Of het nu gaat om op maat gemaakte kleding voor medewerkers of een voorraad standaardmaten, wij bieden oplossingen die aansluiten bij de specifieke eisen van uw bedrijf. We controleren regelmatig of de maten nog aansluiten bij het actuele medewerkersbestand om optimaal comfort en hygiëne te waarborgen.

5. Focus op kernactiviteiten:

Door het wassen van bedrijfskleding uit te besteden aan Textiel Services Nederland, kunnen bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie zich richten op hun kernactiviteiten. Wij zorgen ervoor dat de kleding altijd schoon, veilig en hygiënisch is, wat bijdraagt aan de algehele efficiëntie en veiligheid binnen het bedrijf.

Ik wil graag advies


De foodbranche is voortdurend in beweging en wordt gekenmerkt door een aantal belangrijke trends en ontwikkelingen. Bedrijven moeten zich aanpassen aan deze veranderingen om competitief te blijven en aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen. Bij Textiel Services Nederland volgen we deze trends op de voet en passen we onze diensten aan om jou optimaal te ondersteunen.

1. Duurzaamheid:

Duurzaamheid is een van de meest invloedrijke trends in de foodbranche. Consumenten hechten steeds meer waarde aan milieuvriendelijke praktijken en verwachten dat bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor hun ecologische voetafdruk. 


Bij Textiel Services Nederland dragen we bij aan duurzaamheid door gebruik te maken van milieuvriendelijke wasmethodes en biologische reinigingsmiddelen. Onze processen zijn ontworpen om water en energie te besparen, en we streven ernaar om onze impact op het milieu te minimaliseren. Ons doel is om in 2026 volledig CO2-neutraal te zijn. Meer weten? Lees er hier meer over.

Co2 vrije wasserij - Textiel Services Nederland

2. Technologische innovatie:

Technologie speelt een cruciale rol in de modernisering van de foodbranche. Van geautomatiseerde productieprocessen tot geavanceerde tracking- en monitoring systemen, technologische innovatie helpt bedrijven efficiënter en veiliger te werken. Bij Textiel Services Nederland maken we gebruik van geavanceerde track en trace systemen om de kledingvoorraad van jouw bedrijf te beheren. Dit systeem stelt ons in staat om snel ontbrekende kledingstukken op te sporen en te vervangen, waardoor continuïteit en veiligheid gewaarborgd blijven.

3. Veranderende consumentengedragingen:

Consumenten zijn bewuster geworden van hun voedselkeuzes en de impact daarvan op hun gezondheid en het milieu. Er is een groeiende vraag naar transparantie en kwaliteit in de voedselproductie. Bedrijven in de foodbranche moeten inspelen op deze veranderende gedragingen door hoge hygiënestandaarden te handhaven en duurzame praktijken te implementeren. 

Textiel Services Nederland helpt jouw bedrijf te voldoen aan de hoogste hygiënenormen door gebruik te maken van onze HACCP-gecertificeerde wasprocessen. We zorgen ervoor dat jouw werkkleding altijd schoon, veilig en klaar voor gebruik is.

4. Levering van juiste Foodkleding:

Naast het wassen van werkkleding, biedt Textiel Services Nederland ook de levering van hoogwaardige foodkleding en PBM's aan. We begrijpen dat elke werkomgeving specifieke eisen stelt aan bedrijfskleding, en daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen. Of je nu overalls, jassen of kleding zonder zakken nodig hebt om contaminatie te voorkomen, wij zorgen ervoor dat jouw medewerkers beschikken over de juiste kleding die voldoet aan alle veiligheids- en hygiënevoorschriften.

5. Hygiëne en veiligheid:

Met de toegenomen focus op voedselveiligheid en hygiëne, moeten bedrijven in de foodbranche voldoen aan strenge regelgeving en standaarden. Onze high-care wasserij is ontworpen om aan deze eisen te voldoen, met gescheiden kledingstromen en strikte controleprocessen om kruisbesmetting te voorkomen. 

Kies voor schone en veilige werkkleding

Het wassen van werkkleding in de foodbranche vereist een gespecialiseerde aanpak om de hoogste hygiëne- en veiligheidsnormen te garanderen. Bij Textiel Services Nederland zorgen wij ervoor dat jouw werkkleding schoon, veilig en in optimale staat blijft. Zoals Vince Keller benadrukt: “Bij Textiel Services Nederland draait alles om duidelijkheid en betrouwbaarheid. Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen: professioneel, milieuvriendelijk wassen van werkkleding, elke keer weer.”

Voor meer informatie over onze diensten of om een afspraak te maken, kun je contact met ons opnemen via info@textielservices.nl of bellen naar 010–4601488.

Ik kom graag in contact

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes. Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt. Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?