RABC- en HACCP-standaarden

RABC- en HACCP-standaarden

RABC en HACCP zijn twee verschillende standaarden die worden gebruikt in de textiel- en voedingsindustrie om de veiligheid en hygiëne te waarborgen. Hieronder staan de betekenissen van beide afkortingen:

RABC

RABC (Risk Analysis and Biocontamination Control) is een Europese norm die zich richt op het beheersen van microbiologische besmetting in de textielindustrie. Deze norm is gericht op de preventie van besmetting door middel van het waarborgen van de hygiëne van werkkleding en het minimaliseren van kruisbesmetting. De norm beschrijft de vereisten en procedures voor het proces van het wassen, drogen en strijken van werkkleding.

HACCP

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een internationale voedselveiligheidsnorm die gericht is op het voorkomen van voedselverontreiniging. De norm beschrijft de vereisten en procedures voor het controleren van de voedselveiligheid vanaf de grondstof tot het eindproduct. De HACCP-standaard is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat voedsel veilig wordt geproduceerd, verwerkt en gedistribueerd.

Bij Textiel Services Nederland werken we volgens de RABC- en HACCP-standaarden om ervoor te zorgen dat onze wasprocessen voldoen aan de hoogste veiligheids- en hygiënenormen.

Onze medewerkers zijn getraind om deze normen toe te passen in hun werk en voeren dagelijks controles uit om te waarborgen dat onze wasprocessen voldoen aan deze normen. Zo kunnen we onze klanten garanderen dat hun werkkleding op een veilige en hygiënische manier wordt gewassen en behandeld.


Reactie plaatsen