Veiligheidschoenen voor dames en heren kopen? Informatie vind je hier
08 april 2022 

Veiligheidschoenen voor dames en heren kopen? Informatie vind je hier

In dit blog geven we je uitgebreide informatie over veiligheidsschoenen.

Wat wordt verstaan onder veiligheidschoenen?

Veiligheidsschoenen zijn schoenen met beschermende elementen. Denk hierbij aan:

 1. een stalen neus in de neus van de schoen om de tenen te beschermen tegen stoten en vallen;
 2. een anti-penetratie zool om de onderkant van de voet te beschermen bij het penetreren van de schoen met een scherp voorwerp.
 3. een anti-slip zool om extra grip te bieden op slipgevaarlijke ondergronden.

Zoals je wellicht hierboven gelezen hebt is het kernwoord in bovenstaande zinnen ‘beschermen’. Een veiligheidsschoen is dus een schoen die je voet extra bescherming biedt. In de volksmond worden deze schoenen meestal werkschoenen genoemd.

Veiligheidsschoenen van Textiel Services Rijnmond

Wanneer zijn veiligheidsschoenen verplicht?

Werkschoenen zijn verplicht in branches waarin er meer risico’s zijn op vallen, glijden, stoten en/of er gewerkt wordt met machines. Dat zijn o.a. de volgende branches:

 1. Bouw
 2. Horeca
 3. Logistiek
 4. Metaal
 5. Transport
 6. Voeding
 7. Zorg

Informatie over type veiligheidsschoenen S3

Er zijn verschillende typen veiligheidsschoenen te kwalificeren. De eerste drie kwalificaties hebben betrekking op werkschoenen, de overige twee op werklaarzen.

Door middel van vijf verschillende S-kwalificaties kun je snel ontdekken aan welke beschermende eigenschappen de schoen voldoet. S3 is het meest gebruikte type veiligheidsschoen, omdat die voor de meeste werkomstandigheden geschikt is.

soorten type veiligheidsschoenen S3

Onze top 3 S3 veiligheidsschoenen

 1.  Sixton Peak Stelvio (Atlantida), S3
 2. Sixton Peak Montana (81156-17), S3
 3. Sixton Peak Cuban High, S3

Toelichting

Deze 3 modellen zijn qua draagcomfort en duurzaamheid (gaat lang mee) erg goed. Waar werknemers vaak allemaal een persoonlijke voorkeur hebben qua werkschoen, biedt Sixton Peak een assortiment aan wat door 90% van de gebruikers als prettig wordt ervaren.

S3 veiligheidsschoenen

Verschil tussen veiligheidsschoenen dames en veiligheidsschoenen heren

Werkschoenen voor dames verschillen van die voor heren, omdat dames nu eenmaal verschillen van heren. Schot voor open doel natuurlijk, maar het omvat wel de kern. Voeten van vrouwen zijn vaak smaller dan herenvoeten, en daarnaast zijn er vaak gewichtsverschillen tussen beide sekses.

De schoenen voor vrouwen zijn daarna vaak lichtgewicht s3 schoenen. Om de veiligheidsschoenen voor dames iets aantrekkelijker te maken, daar hechten vrouwen vaak meer waarde aan dan mannen, zijn werkschoenen voor vrouwen vaak voorzien van ander kleur- en printgebruik.

Meer over veiligheidsschoenen voor dames en onze top 3 daarin, lees je hier. Onze top 3 veiligheidsschoenen s3 heren, lees je hier.

Veiligheidsschoenen voor dames

In het voorgaande kopje hebben we omschreven waarin werkschoenen voor vrouwen zich onderscheiden van die van mannen. Een korte samenvatting daarvan is als volgt:

Veiligheidsschoenen voor dames zijn:

 1. smaller dan herenschoenen
 2. vaak lichter van gewicht dan herenschoenen
 3. in aantrekkelijke, vrouwelijke kleuren beschikbaar

Veiligheidsschoenen voor vrouwen

Onze top 3 veiligheidsschoenen s3 voor dames

 1.  Sixton Peak Windex High, S3
 2. Sixton Peak Windex, S1
 3. Sixton Peak Cima, S2

Veiligheidschoenen sportief

Omdat de meeste werkschoenen zwart van kleur en grof van model zijn, vallen ze niet onder de categorie: aantrekkelijke schoenen.

Zonder in te leveren op te beschermende eigenschappen, zijn steeds meer leveranciers van veiligheidsschoenen nieuwe, sportief-uitziende modellen gaan ontwikkelen.

Veiligheidschoenen sportief

Onze meest sportieve veiligheidsschoen

Sixton Peak Cuban, S1P

Deze werkschoen is zoals je kunt zien al super sportief. Maar buiten haar uiterlijk loopt de werkschoen erg prettig. Vooral in de logistieke sector, waar S1P schoenen worden geaccepteerd, is deze schoen een succes.

Een S1P werkschoen kenmerkt zich door het ademend vermogen, zweetvoeten zijn dus verleden tijd! Het biedt daarmee wel bescherming door middel van een stalen neus maar biedt geen bescherming tegen vloeistoffen.

Veiligheidsschoenen op maat

Voor een veiligheidsschoen op maat bekijken we altijd eerst of we de problematiek achter de vraag kunnen ondervangen door middel van inlegzooltjes.

Dit geldt bijvoorbeeld bij platvoeten. Als dit geen oplossing biedt, bieden wij maatwerk werkschoenen via een orthopeed.

Lees ook: Werkschoenen met boa sluiting kopen? Sixton, Bata, S3 en meer!

Veiligheidsschoenen kopen? Textiel Services Nederland staat voor je klaar

Wij bieden je graag passend advies voor de juiste veiligheidsschoen. Maak een afspraak om langs te komen. Wij helpen je graag!

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?