Kledinglockers kopen? Verschillende soorten, kosten en meer!
10 november 2022 

Kledinglockers kopen? Verschillende soorten, kosten en meer!

Binnen veel bedrijven en organisaties zijn kledinglockers en garderobekasten enorm belangrijk. Ze waarborgen de veiligheid en beschermen de kleding en persoonlijke voorwerpen van de medewerkers.

Er zijn veel verschillende soorten kledinglockers. Zo heb je verschil in het materiaal, afmeting, de prijs en het soort slot. Voordat je kledinglockers gaat kopen is het dus zaak om eerst te bepalen wat je belangrijk vindt.

Wat zijn kledinglockers?

Kledinglockers zijn een ideale oplossing als je jouw personeel een opbergoplossing wilt bieden die ruim en veilig is. Ook voor gebruikers van een kleedruimte bij sportverenigingen zijn lockers handig. Door gebruik te maken van kledinglockers houdt de medewerker al zijn spullen overzichtelijk en veilig bij elkaar. Voor het bedrijf ook een winst. Alle kleding en persoonlijke spullen slingeren zo niet rond en zijn beschermd.

Kledinglockers kopen, uit welk materiaal kun je kiezen?

Lockerkasten komen in verschillende materialen. Om te bepalen voor welk materiaal jij moet gaan, hangt af van waar je ze voor nodig hebt en wat je eisen zijn. We lichten hieronder een aantal opties uit.

Metalen lockers

Wie voor stevigheid gaat komt al snel uit bij metalen lockers. Metalen/stalen kledinglockers gaan lang mee en zijn dus een goede investering. Daarnaast zijn ze ook stabiel en schok- en stootbestendig.

Metalen lockers

Houten lockers

Houten lockers worden vaak geplaatst in kantoorruimtes omdat ze een mooiere en warme uitstraling hebben. Ga je voor houten lockers dan is het aan te raden om ze binnen te plaatsen. Op een plek waar het niet vochtig is. Je wilt natuurlijk niet dat ze na een tijdje uitzetten door vochtopname. Dit is een van de redenen dat wij geen houten lockers aanbieden.

Kunststof lockers

Kunststof lockers zijn geschikt voor zowel buiten als binnengebruik. Ze zijn nog een graad sterker dan metalen/stalen lockers. Deze lockerkasten zijn multifunctioneel en makkelijk te verplaatsen want ze zijn licht van gewicht. Ideaal voor tijdelijke plaatsing dus.

Het materiaal kan ook invloed hebben op de kleur van de locker. Want wil je een witte locker als kledingkast of juist blauw? Geef ons jouw voorkeur aan ons door, dan vertellen wij je de mogelijkheden.

Witte locker kledingkast

Kunstof lockers worden veel gebruikt. Bijvoorbeeld voor bedrijfskleding voor de zorg

Formaat kledinglocker

Niet alleen heb je de keuze in het materiaal, maar ook in het formaat van de kledinglocker. We noemen enkele afmeting opties van lockerkasten.

Mini locker

Gaat het om ruimte voor het opbergen van kleine spullen? Dan heb je voldoende aan een mini locker. Ze verschaffen weinig ruimte waardoor je op een klein oppervlak veel opbergruimte kunt creëren.

Halfhoge locker

Een halfhoge locker is geschikt voor het opbergen/ophangen van kledingstukken en overige persoonlijke eigendommen. Ook heb je dubbel zoveel opbergcapaciteit ten overstaan van een hoge locker.

Halfhoge locker

Hoge locker

Opbergruimte nodig waar je kleding vrij kan hangen zonder dat deze de bodem van de locker raakt? Dan biedt de hoge locker de beste oplossing.

Ik wil graag advies

Locker slot

Naast de mogelijkheden in materiaal en afmeting heb je ook diverse mogelijkheden in lockersloten. Hieronder lichten we enkele mogelijkheden van lockers met codeslot.

Hangslotsysteem

Met een hangslotsysteem komt er geen software aan te pas. Deze sloten zijn vaak uitgerust met een draaislot die je opent met een los hangslot of een sleutel. Maar denk ook aan een cijferslot. Deze open je door een correcte cijfervolgorde in te geven.

Elektronische lockersloten

Wat we steeds meer zien zijn elektronische lockersloten. Handig als je weer eens je sleutel of slotje kwijt bent. Elektronische lockersloten werken vaak met een code die je in moet voeren. Ze worden daarom ook wel lockers met codeslot genoemd. Dit kan op de locker zelf of op een centrale plek. Deze laatste optie is dan meestal in de vorm van smart lockers (deze kom je vaak bij zwembaden tegen).

De voor-en nadelen van een lockerkast

Bedrijven die gebruik maken van een lockerkast voor het personeel genieten van een aantal voordelen. Zo kunnen de werknemers de werkkleding en waardevolle spullen makkelijk opbergen. En de werknemers kunnen persoonlijke beschermingsmiddelen (denk bijvoorbeeld aan werkschoenen) op het bedrijf laten staan wanneer zij naar huis gaan.

We hebben hieronder een aantal voor- en nadelen overzichtelijk op een rij gezet.

Voordelen kledinglockerNadelen kledinglocker
Werkkleding makkelijk op te bergen  Sleutel of code kun je kwijt raken
Waardevolle spullen kunnen makkelijk opgeborgen wordenBeperkte ruimte
Persoonlijke beschermingsmiddelen hoeven niet mee naar huis Werkkleding kan gaan kreuken
Vieze werkkleding kan door de unieke service van Textiel Services Nederland uit de kledinglockers worden gehaald.Wanneer de lockerkast niet wordt schoongemaakt kan de kleding vies worden.
Textiel Services Nederland kan de bedrijfskleding wassen en de schone werkkleding kan door de unieke inlegservice in de kledinglockers worden gelegd.      

Wat zijn de kosten van een kledinglocker?

De prijs van een kledinglocker hangt af van verschillende factoren. Zo is de grootte van de kledinglocker een belangrijke factor. Een kleine is natuurlijk goedkoper dan een grote kledinglocker. Daarnaast is ook het materiaal van bepalend voor de prijs. Een locker van massief hout is natuurlijk duurder dan een kast van kunststof.

Als je een kledinglocker wilt kopen, is het dus belangrijk om te kijken naar de afmetingen. Hoe groter de kast, hoe duurder deze is. Ook het materiaal is bepalend voor de prijs. Een kledinglocker van massief hout is natuurlijk duurder dan een kast van kunststof.

Textiel Services Nederland Zorgt ervoor dat alle werkkleding netjes op de juiste plek wordt gezet en dat de vuile werkkleding wordt opgehaald.

Kledinglocker kopen

Kledinglocker kopen? Het moge duidelijk zijn dat de keuze reuze is en de mogelijkheden eindeloos. Dit geldt ook voor de prijs van een garderobe of kledinglocker. Schaf je tweedehands kledinglockers aan die dus al gebruikt zijn dan kom je vaak goedkoper uit als bij de aanschaf van nieuwe lockers.

kleding in- en uitgifte systeem

Uniek in- en uitgifte systeem

Textiel Services Nederland heeft unieke in- en uitgifte kasten waar onze chauffeurs schone kleding inleggen in combinatie met vuilgoed verzamelaars waar vuile kleding in gedeponeerd kan worden. Dit om het bedrijfskleding beheer waterdicht te houden en zodat de kleding altijd beheert en schoon blijft. Daarnaast leveren wij persoonsgebonden kasten om privé spullen in op te bergen

persoonsgebonden kasten

Op zoek naar duurzame kledinglockers of een kleding in- en uitgiftensysteem? Wij helpen je bij het vinden van de locker die je zoekt.

  Ik wil advies op maat

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?