Warme en waterdichte werkhandschoenen voor heren en dames
23 januari 2023 

Warme en waterdichte werkhandschoenen voor heren en dames

Op zoek naar warme en waterdichte werkhandschoenen voor heren en dames? In dit artikel vertellen we je alles wat jij moet weten. Zo weet je zeker dat je de juiste werkhandschoenen aanschaft die ook nog eens winterproof zijn.

Wat zijn waterdichte werkhandschoenen?

Waterdichte werkhandschoenen houden je handen droog. Ze laten geen water, olie, teer of vet door. Daarnaast zorgen ze ook voor perfecte grip. Zelfs na aanraking met vloeistoffen. Goede waterdichte werkhandschoenen houden je handen in de meest vochtige werkomstandigheden droog.

waterdichte werkhandschoenen koop je bij Textiel Services Rijnmond

Voor- en nadelen van waterdichte werkhandschoenen

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van waterdichte handschoenen voor je op een rij gezet.

Voordelen van waterdichte werkhandschoenen

 1. Ze houden je handen droog en warm, zelfs in de koudste en natste omstandigheden.
 2. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal dat jouw handen beschermt tegen krassen en schaafwonden.
 3. Ze zijn vaak gemaakt van ademend materiaal, zodat je handen niet zweten.

Nadelen van waterdichte werkhandschoenen:

 1. Ze kunnen je handen warm en klam maakten, vooral als het weer erg warm is.
 2. Sommige mensen vinden dat waterdichte werkhandschoenen hun handen minder gevoelig maken voor aanrakingen.
 3.  Duurder dan gewone werkhandschoenen

Voordelen Nadelen
Handen blijven droog en warm in elk klimaatWarm en klamme handen in warm weer
Stevig materiaal dat tegelijkertijd je handen beschermtHanden minder gevoelig voor aanrakingen
Vaak gemaak van ademend materiaal (dus geen zweethanden)Vaak duurder dan gewone werkhandschoenen

Is er een verschil tussen werkhandschoenen voor heren en dames?

Het verschil tussen werkhandschoenen voor heren en dames is er, op de maat, kleur of het patroon na, eigenlijk niet. Ze functioneren even goed. Bekijk ons assortiment werkhandschoenen heren en werkhandschoenen dames in onze brochure vanaf pagina 436.

Ik wil advies op maat

Warme waterdichte werkhandschoenen uitgelicht

Lang niet alle werkhandschoenen zijn hetzelfde. Iedere handschoen kan zijn eigen functie hebben. Afhankelijk van het soort werk dat je moet verrichten bepaal je welke het meest geschikt is. Wil je waterbestendig werken onder koele omstandigheden? In dit geval zit je met warme waterdichte werkhandschoenen goed. We benoemen de belangrijkste kenmerken om in gedachten te houden bij de aankoop.

Want naast bovengenoemde functionaliteiten zijn er meerdere redenen om warme waterdichte werkhandschoenen aan te schaffen. Zo beschermen ze ook tegen uitslag, infecties en andere stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de huid.

Denk ook goed na over het soort materiaal van de handschoen. Kies je voor leer dan ben je vaak verzekerd van een stevige fit. Op zoek naar werkhandschoenen die je handen wat meer laten ademen, maar toch voldoende bescherming geven? Dan ben je beter af met synthetisch materiaal. Dit materiaal helpt voorkomen dat je handen gaan zweten tijdens het dragen. Zweet kan tot ongemak leiden en zelfs de handschoen beschadigen.

Warme waterdichte werkhandschoenen

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, kan de handschoen gewassen worden? Waterdichte werkhandschoenen kunnen met water en zeep gewassen worden. Omdat ze vaak gemaakt zijn van duurzame synthetische materialen. Zijn deze van ander materiaal gemaakt? Check dan altijd eerst even de wasvoorschriften.

Lees ook eens: Waterdichte broeken voor dames en heren: hier moet je op letten!

Waar worden waterdichte werkhandschoenen van gemaakt?

Waterdichte handschoenen zijn meestal gemaakt van synthetische materialen, zoals polyester, nylon of neopreen. Dit zijn stevige, elastische stoffen die je handen beschermen tegen kou en wind.

Sommige waterdichte werkhandschoenen zijn ook voorzien van een voering van fleece of wol, om ervoor te zorgen dat je handen echt warm blijven.

"Werkhandschoenen waterdicht maken betekent niet alleen droge en warme handen houden, het betekent zorg dragen voor de veiligheid en het comfort van de werknemer onder alle weersomstandigheden."

Hoe kies je de juiste maat?

Waterdichte handschoenen komen in verschillende maten en soorten voor. Het is belangrijk dat je de juiste maat kiest, zodat je ze gemakkelijk aan- en uittrekt en je handen optimaal beschermd zijn.

Als je waterdichte werkhandschoenen koopt die te groot zijn, zullen ze je handen niet goed beschermen en kunnen ze ervoor zorgen dat je vingers minder soepel bewegen. Als ze te klein zijn, zullen je handen oncomfortabel voelen en gaan ze sneller kapot.

Daarom zou je ze altijd moeten passen in een werkkleding winkel voordat je ze gaat kopen.

Maak een afspraak

Hoe lang gaan waterdichte werkhandschoenen mee?

Waterdichte werkhandschoenen gaan over het algemeen langer mee dan gewone werkhandschoenen. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van steviger materiaal en beter bestand zijn tegen slijtage. Als je je handschoenen goed onderhoudt, kunnen ze wel een paar jaar meegaan.

waterdichte werkhandschoenen onderhouden

Waterdichte werkhandschoenen onderhouden

Waterdichte handschoenen zijn gemaakt van stevige materialen die je handen beschermen tegen kou, wind en regen. Toch is het belangrijk om ze goed te onderhouden, zodat ze zo lang mogelijk meegaan. Hieronder geven we een aantal tips:

 • Bewaar je waterdichte werkhandschoenen op een droge, koele plek als je ze niet gebruikt.
 • Behandel vlekken zo snel mogelijk, zodat ze niet in de handschoen trekken.
 • Sproei ze af met lauwwarm water als ze vies zijn en laat ze in de lucht drogen.
 • Gebruik een mild wasmiddel om je handschoenen schoon te maken als ze echt vies zijn. Dit is vooral belangrijk als je waterdichte werkhandschoenen van fleece of wol hebt, omdat ze anders kunnen gaan klitten.
 • Hang je handschoenen aan de lijn om ze te laten drogen, in plaats van ze in de droger te stoppen.

Gaat het om meerdere werkhandschoenen? Laat het wassen en drogen over aan een expert.

Ik wil graag advies

Waterdichte werkhandschoenen voor in de winter

Wat zijn dan de beste waterdichte werkhandschoenen voor in de winter of voor het werken in koude omstandigheden? Onderkoeling wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Zoek daarom naar warme waterdichte werkhandschoenen met thermische isolatie en een goede pasvorm.


Dunne waterdichte werkhandschoenen

In tegenstelling tot standaard winterhandschoenen bieden dunne waterdichte werkhandschoenen extra voordelen. Het oppakken van kleine voorwerpen en het uitvoeren van precieze handelingen gaat namelijk veel makkelijker. Dit maakt dunne waterdichte werkhandschoenen onmisbaar voor buitenwerk in de winter of in een koel- of vriescel.

Werkhandschoenen voor in de bouw

Waarom werkhandschoenen belangrijk zijn in de bouw daar kun je verschillende redenen voor bedenken. De voornaamste reden is natuurlijk bescherming. Werkhandschoenen voor in de bouw kunnen bescherming bieden tegen scherpe voorwerpen, blaren en schadelijke stoffen.

Extra belangrijk om op te letten bij de aanschaf is dat ze niet snel slijten.

werkhandschoenen bouw

Naast werkhandschoenen leveren we meer persoonlijke beschermingsmiddelen

Kun je bestaande werkhandschoenen waterdicht maken?

Het waterdicht maken van bestaande werkhandschoenen kan mogelijk zijn, afhankelijk van het materiaal van de handschoenen en de omstandigheden waarin ze worden gebruikt. Er zijn verschillende producten op de markt, zoals waterdichtmakende sprays en wassen, die je kunt gebruiken om een waterafstotende laag aan te brengen op de handschoenen.

Echter, deze methoden bieden over het algemeen geen volledige waterdichtheid en zijn mogelijk niet geschikt voor langdurige blootstelling aan water of zeer natte omstandigheden. Bovendien kunnen ze de ademende eigenschappen van het materiaal beïnvloeden, wat kan leiden tot zweet en ongemak bij het dragen van de handschoenen.

In omstandigheden waar volledige waterdichtheid vereist is, is het waarschijnlijk beter om te investeren in handschoenen die specifiek zijn ontworpen om waterdicht te zijn.

voorbeeld van werkhandschoenen waterdicht

De beste waterdichte werkhandschoenen volgens Textiel Services Nederland

Al onze warme waterdichte werkhandschoenen voldoen aan alle normen en eisen die door de wetten worden voorgelegd. Vertel ons voor welke werkzaamheid je de handschoenen nodig hebt. Dan helpen we je bij het maken van de beste keuze.

Ik wil graag advies op maat

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?