De kracht van het Kleding Management Systeem
25 augustus 2023 
in Nieuws

De kracht van het Kleding Management Systeem

Bij Textiel Services Nederland zijn we meer dan zomaar een bedrijfskleding wasserij. Als specialist in het wassen en verkopen van bedrijfskleding begrijpen we de unieke behoeften van bedrijven als het gaat om bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's).

Daarom maken we gebruik van een geavanceerd Kleding Management Systeem (KMS). Maar wat houdt dit systeem precies in, hoe werkt het en waarom hebben wij ervoor gekozen? In dit blogartikel geven we je alle antwoorden!

Wat is een Kleding Management Systeem?

Een Kleding Management Systeem (afgekort; KMS) is een geautomatiseerd systeem dat helpt bij het beheren van de gehele proces van bedrijfskleding, PBM's en andere persoonsgebonden uitrusting en gereedschappen. Van het eerste bestelproces tot het onderhoud, de distributie en uiteindelijk het recyclen of afvoeren van deze items.

Wat is een kleding management systeem? Textiel Services Rijnmond legt het uit

Hoe werkt het?

Het Kleding Management Systeem van Textiel Services Nederland is niet alleen een een hele handige tool; het is de ruggengraat van ons efficiënte bedrijfsmodel.

Het systeem is ontworpen met zowel de werknemer als de beheerder in gedachten, zodat elk aspect van bedrijfskledingbeheer soepel en naadloos verloopt.

Van het moment dat een werknemer een bestelling plaatst tot de uiteindelijke rapportage, elk proces is geoptimaliseerd voor precisie en productiviteit. Zo gaat het proces in zijn werk;

 • Bestelling:
  Werknemers van een bedrijf kunnen via een online portaal hun maat en voorkeuren invoeren, wat leidt tot een nauwkeuriger en efficiënter bestelproces.
 • Voorraadbeheer:
  Het systeem houdt de voorraad bij, wat helpt bij het optimaliseren van inkoopbeslisƒsingen en het verminderen van overschotten of tekorten.
 • Onderhoud en wassen:
  Na gebruik kunnen items eenvoudig worden teruggestuurd voor reiniging. Het KMS traceert elk item en zorgt ervoor dat de werkkleding op de juiste manier wordt gewassen en onderhouden.
 • Distributie:
  Na het reinigen worden de items automatisch gesorteerd en klaargemaakt voor distributie naar de juiste locaties.
 • Rapportage:
  Ook handig is dat beheerders rapporten kunnen genereren over het gebruik, slijtage, kosten en andere belangrijke gegevens. Het toont bijvoorbeeld aan of veiligheidskleding niet te ver versleten is.

Hoe werkt een kleding management systeem

4 redenen waarom wij een Kleding Management Systeem gebruiken

In de concurrerende wereld van bedrijfskleding is het cruciaal om voorop te blijven lopen, niet alleen in kwaliteit, maar ook in service en efficiëntie. Daarom heeft Textiel Services Nederland gekozen voor de invoering van het Kleding Management Systeem (KMS). Hier zijn de 5 drijfveren achter onze beslissing:

 1. Maximale efficiëntie:
  In het verleden waren veel van onze processen handmatig, wat zowel tijdrovend als vatbaar voor fouten was. Met het KMS kunnen we deze taken automatiseren, wat resulteert in een snellere doorlooptijd en een verhoogde productiviteit.

 2. Verhoogde nauwkeurigheid:
  Mensen maken fouten, vooral wanneer ze worden geconfronteerd met herhalende taken. Het KMS vermindert de kans op menselijke fouten, wat zorgt voor een nauwkeuriger beheer van bestellingen, voorraad en distributie.

 3. Exemplaire klantenservice:
  De klant staat centraal in alles wat we doen. Met het KMS kunnen we een meer gepersonaliseerde service bieden. Of het nu gaat om specifieke voorkeuren voor kleding of snellere leveringstijden, het systeem stelt ons in staat om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.

 4. Toewijding aan duurzaamheid:
  In een wereld die steeds bewuster wordt van milieu-impact, zijn wij bij Textiel Services Nederland vastbesloten om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren (later in dit artikel vertellen we er meer over).

  Het KMS ondersteunt dit door middel van efficiënt voorraadbeheer, wat verspilling vermindert. Bovendien bevordert het hergebruik van items, waardoor we de levenscyclus van onze producten kunnen verlengen en minder afval produceren

  Samengevat heeft onze keuze voor het KMS niet alleen zakelijke voordelen opgeleverd, maar ons ook in staat gesteld om meer verantwoordelijk en klantgericht te opereren. Het is een investering in de toekomst van Textiel Services Nederland en een weerspiegeling van onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid.

Lees ook: Duurzame bedrijfskleding; een noodzaak voor toekomstgerichte bedrijven

Wat zegt Vince Keller van Textiel Services Nederland over het systeem?

Om een beter inzicht te krijgen in de impact van het Kleding Management Systeem op Textiel Services Nederland, hebben we een onderonsje gehad met Vince Keller, een van de drijvende krachten achter de implementatie van het systeem binnen het bedrijf.

Vince, die al jaren bij Textiel Services Nederland werkt, heeft de ontwikkeling van het bedrijf van dichtbij meegemaakt. Hij vertelt: "Ik herinner me de dagen nog dat we afhankelijk waren van spreadsheets, handmatige bestelformulieren en constant heen en weer bellen. Het was niet alleen arbeidsintensief, maar de kans op miscommunicatie en fouten was aanzienlijk."

Met de introductie van het KMS is er enorm veel veranderd. "Het KMS heeft een revolutie teweeggebracht in hoe we zaken doen," zegt Vince met een enthousiaste glimlach. "Die eindeloze handmatige processen zijn verleden tijd. Het systeem heeft niet alleen de interne processen gestroomlijnd, maar het heeft ook onze relatie met klanten getransformeerd. Waar er vroeger vertragingen en fouten waren, is er nu snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid."

"Het is niet alleen een tool voor ons; het is een partner geworden in onze missie om de beste te zijn in wat we doen."

Wat vooral opvalt aan Vince's feedback is zijn nadruk op klanttevredenheid: "Onze klanten merken het verschil. Ze hebben minder vaak te maken met incorrecte bestellingen, en dankzij het voorraadbeheer van het KMS kunnen we veel sneller leveren. Ze waarderen echt de verbeterde service en het vertrouwen dat het systeem biedt."

Afsluitend benadrukt Vince de positieve verandering die het KMS heeft gebracht: "Het is niet alleen een tool voor ons; het is een partner geworden in onze missie om de beste te zijn in wat we doen."


Op alle fronten vooruitstrevend, niet alleen in ons Kleding Management Systeem

In het hedendaagse bedrijfsleven wordt het steeds belangrijker om niet alleen te kijken naar winst en groei, maar ook naar de impact die een onderneming heeft op onze planeet. Bij Textiel Services Nederland nemen we deze verantwoordelijkheid zeer serieus.

Het broeikaseffect, voor een groot deel veroorzaakt door menselijke activiteiten en de uitstoot van CO2, is een van de grootste bedreigingen van onze tijd. Als antwoord hierop hebben we bij Textiel Services Nederland een helder en ambitieus doel gesteld: eind 2025 willen we een volledig klimaatneutrale onderneming zijn.

Maar hoe bereiken we dit doel?

Onze aanpak is veelzijdig en toekomstgericht. We hebben geïnvesteerd in zonnepanelen om onze energiebehoefte duurzaam te vervullen. Onze wasmachines zijn milieuvriendelijk, waardoor ze minder water verbruiken en minder afvalwater produceren.

Elektrische stoomgeneratoren helpen ons om onze CO2-voetafdruk verder te verlagen. Bovendien zetten we in op transport dat zo schoon mogelijk is: onze bedrijfswagens rijden medio 2025 op waterstof, een van de schoonste brandstoffen die er zijn.

Door al deze inspanningen willen we niet alleen een positieve impact hebben op het milieu, maar ook een voorbeeld zijn voor andere bedrijven in onze sector. We geloven dat we samen, met gezamenlijke inspanningen, een betere en schonere wereld kunnen creëren voor toekomstige generaties.

Lees hier meer over onze aanpak.


De Toekomst van bedrijfskleding beheer bij Textiel Services Nederland

Zoals gezegd, draait het bij Textiel Services Nederland om kwaliteit, efficiëntie, duurzaamheid en klanttevredenheid. Door de toepassen van het Kleding Management Systeem hebben we niet alleen onze interne processen geoptimaliseerd, maar hebben we ook de manier waarop we met onze klanten communiceren en hen bedienen getransformeerd.

Het KMS gaat verder dan alleen technologie; het vertegenwoordigt onze toewijding aan continue verbetering en innovatie. De reactie van Vince Keller illustreert perfect hoe het systeem het dagelijkse leven bij Textiel Services Nederland heeft beïnvloed, maar ook hoe het heeft geresoneerd bij onze klanten.

Naarmate de technologie blijft evolueren, zullen ook onze diensten en oplossingen dat doen. Het KMS is slechts het begin. We kijken ernaar uit om nog vele jaren voorop te lopen in de bedrijfskledingindustrie, en we zijn trots om bedrijven te ondersteunen met onze hoogwaardige producten en diensten.

Bij Textiel Services Nederland geloven we dat het beste nog moet komen, en we zijn dankbaar voor de technologische hulpmiddelen zoals het KMS die ons helpen die visie te realiseren.

Ik wil graag advies

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?