Veiligheidskleding: waarom is het belangrijk (en vaak oranje)?
08 september 2023 

Veiligheidskleding: waarom is het belangrijk (en vaak oranje)?

Er worden jaarlijkse talloze ongevallen voorkomen door veiligheidskleding. Zon, mist, sneeuw of regen kunnen zorgen voor een verminderd zicht bij weggebruikers met een verhoogd risico op ongevallen.

Omdat bijvoorbeeld stratenmakers, groenonderhouders of mensen die wegwerkzaamheden uitvoeren bezig zijn met het uitvoeren van hun werkzaamheden, lopen zij extra risico. De afwijkende oranje kleur van de veiligheidskleding, in combinatie met de reflecterende strepen zorgt ervoor dat de drager ervan zo veel mogelijk opvalt. In dit blog geven we meer informatie over veiligheidskleding.

Wat is veiligheidskleding precies?

Veiligheidskleding is kleding die bijdraagt aan de veiligheid van de medewerker. Dat klinkt logisch, maar de eisen voor veiligheidskleding verschillen per sector. De ene sector heeft andere eisen voor hun veiligheidskleding dan andere sectoren. Zo zijn de eisen in de foodindustrie vooral gericht op hygiëne en bij de brandweer op bescherming tegen hoge temperaturen.

Om deze reden is veiligheidskleding altijd gekenmerkt door bepaalde keurmerken die aantonen aan welke eisen het kledingstuk voldoet. Door deze duidelijke keurmerken weet je zeker dat je veilig bent met het uitvoeren van je werk.

Veiligheidskleding is een onderdeel van PBM services (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) die Textiel Services Nederland levert.

Waarom is sommige veiligheidskleding oranje?

Waarom veiligheidskleding oranje is? Dit komt doordat sinds 1 januari 2021 de regels van de eisen voor de uitvoering en kleur van signaalkleding zijn aangescherpt binnen Nederland. Alle weg- en spoorbouw werkzaamheden moeten worden verricht in de voorgeschreven fluorescerende oranje rode kleur.

Deze regels werden verduidelijkt omdat het de herkenbaarheid verbetert en het hierdoor in één oogopslag mogelijk is een spoor- of wegwerker te onderscheiden van een hulpverlener of brandweerman.

veiligheidskleding oranje

Ben jij op zoek naar oranje veiligheidskleding? Textiel Services Nederland helpt je graag verder! Neem contact en ontdek de mogelijkheden.

Veiligheidskleding voor de bouw en andere gevaarlijke beroepen

De bouw is een sector waar veiligheidskleding heel belangrijk is. Er zijn veel situaties waarin het snel mis kan gaan en waar de juiste veiligheidskleding je redding kan zijn. Sterker nog: goede veiligheidskleding in de bouw redt levens!

Veiligheidskleding is natuurlijk niet exclusief voor de bouwsector, ook andere sectoren gebruiken veiligheidskleding:

 1. Bouwsector
 2. Voedingssector
 3. Metaalsector
 4. Reinigingssector
 5. Gezondheidszorgsector (lees ook eens ons artikel over bedrijfskleding zorg)
 6. Agrarische sector
 7. Spoor- en wegwerkzaamheden
 8. Waterschappen
 9. Hulpdiensten
 10. Defensie
 11. Onderhoud

En zo worden er in nog veel meer aparte situaties veiligheidskleding gebruikt. Textiel Services Nederland is gespecialiseerd in alle soorten veiligheidskleding.

Veiligheidskleding voor de bouw nodig? Textiel Services Rijnmond staat voor je klaar

Veiligheidskleding kettingzaag

Het werken met een kettingzaag is niet zonder gevaar. Kettingzagen hebben veel kracht en om jezelf te beschermen heb je dus zeer sterke veiligheidskleding nodig.

Die veiligheidskleding voor een kettingzaag heeft snijbescherming. Dit zorgt er voor dat de zaag niet zomaar in je been slaat maar vast slaat in je broek. Let op: Het biedt geen honderd procent bescherming. Het is onmogelijk om met welke stof dan ook je volledig te beschermen voor de kracht van een kettingzaag.

Met het gebruik van een kettingzaag heeft u ook diverse persoonlijke beschermingsmiddelen nodig:

 1. Bouwhelm
 2. Veiligheidszaagkleding
 3. Schoenen met stalen neuzen

Veiligheidskleding Rotterdam en de rest van Nederland

Op zoek naar veiligheidskleding in Rotterdam of elders in Nederland? Textiel Services Nederland, strategisch gevestigd in Rotterdam, biedt snelle en betrouwbare service voor het leveren en schoonmaken van veiligheidskleding. Met onze wortels in Rotterdam, staan we bekend om onze efficiëntie en klantgerichtheid.

Maar onze service stopt niet bij de stadsgrenzen. Onze vrolijke chauffeurs brengen onze diensten graag naar klanten in heel Nederland. Of je nu in Zuid-Holland of elders in het land gevestigd bent, je kunt op ons rekenen voor het aankopen, repareren, schoonmaken en bedrukken van veiligheidskleding. Bij Textiel Services Nederland streven we ernaar om aan al je behoeften te voldoen, waar je ook bent.


Veiligheidskleding Emmen

Kom jij uit Emmen en ben je op zoek naar veiligheidskleding? Textiel Services Nederland transporteert veiligheidskleding landelijk en dus staan we ook graag voor je deur in Emmen.

"Goedkoop veiligheidskleding bedrukken lijkt op het eerste gezicht een besparing, maar echte waarde wordt niet alleen gemeten in euro's. Kiezen voor kwaliteit is een investering in duurzaamheid en professionaliteit. Op de lange termijn is kwalitatief bedrukte veiligheidskleding niet alleen veiliger en representatiever, maar ook daadwerkelijk goedkoper door minder slijtage en herhaalde kosten."  - Vince Keller van Textiel Services Nederland

Veiligheidskleding bedrukken? We doen het graag voor je!

Onze specialisten voorzien jouw veiligheidskleding met zorg en aandacht van bedrukking! Ieder soort drukwerk behandelen wij zorgvuldig, zodat het slijtvast is en veel langer dan één wasbeurt of regenbui meegaat. Lees ook eens de 3 voordelen van werkkleding bedrukken.

Dat geldt natuurlijk ook voor het laten borduren van bedrijfskleding. Voor alles wat geborduurd kan worden, kun je terecht bij Textiel Services Nederland B.V. Bedrijfskleding, promotiekleding, corporate kleding, emblemen, rangen en vaandels voldoen altijd aan onze hoge kwaliteitsnormen.

Ieder borduursel behandelen wij zorgvuldig, zodat het slijtvast is en langer dan één wasbeurt of regenbui meegaat. Een handgemaakte presentatie van uw merk. Exclusief en karakteristiek. Ervaar het verschil dat een vakman maakt. Benieuwd naar de mogelijkheden rondom het bedrukken van veiligheidskleding? Neem contact op.

Veiligheidskleding bedrukken

Het juiste onderhoud van veiligheidskleding: wassen en verzorgen

Veiligheidskleding speelt een cruciale rol bij het beschermen van werknemers, maar zonder het juiste onderhoud kan de effectiviteit ervan afnemen. Een belangrijk aspect van dit onderhoud is het wassen van de veiligheidskleding. Het regelmatig en op de juiste manier wassen van veiligheidskleding zorgt niet alleen voor een frisse uitstraling, maar helpt ook om de functionaliteit en duurzaamheid van het materiaal te behouden.

Er zijn specifieke wasinstructies voor verschillende soorten veiligheidskleding, vooral als ze bedrukt zijn. Door deze instructies op te volgen, zorg je ervoor dat reflecterende strepen en bedrukkingen hun kwaliteit behouden, en dat de kleding zijn beschermende eigenschappen niet verliest. Textiel Services Nederland kan je adviseren over de beste wasmethodes voor jouw specifieke veiligheidskleding en zorgt er tevens voor dat deze op de juiste manier gereinigd wordt.

Kom langs in onze veiligheidskleding winkel 

Textiel Services Nederland heeft ook een winkel waarin je onze veiligheidskleding kunt bekijken en passen. Onze medewerkers voorzien je natuurlijk ook graag van advies. Benieuwd naar ons assortiment werkkleding? We zien je graag verschijnen!

Je kunt bij ons ook terecht voor:

Veiligheidskleding kopen

Als je op zoek bent naar kwalitatieve veiligheidskleding, is Textiel Services Nederland de plek bij uitstek. Wij bieden een breed scala aan veiligheidskleding geschikt voor diverse sectoren en toepassingen. Onze producten voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en zijn voorzien van de nodige keurmerken.

Of je nu op zoek bent naar kleding voor de bouw, de gezondheidszorg of voor spoor- en wegwerkzaamheden, wij hebben het in huis. Kom langs in onze showroom of neem contact op voor persoonlijk advies.

Veiligheidskleding bestellen 

Ben je al een gewaardeerde klant van Textiel Services Nederland Dan bieden we je het gemak om jouw veiligheidskleding online bij te bestellen. Dankzij ons uitgebreide assortiment en een gebruiksvriendelijk bestelproces is het eenvoudig om de gewenste items snel in huis te hebben.

Voor nieuwe klanten raden we aan om eerst contact met ons op te nemen of onze showroom te bezoeken. Zo kunnen we je persoonlijk adviseren en je kennis laten maken met de kwaliteit en diversiteit van ons aanbod. We kijken ernaar uit om je te mogen verwelkomen als nieuwe klant bij Textiel Services Nederland!

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?