Droogloopmat op maat: verschil met schoonloopmat, beste keuze en meer!

Droogloopmat op maat: verschil met schoonloopmat, beste keuze en meer!

Het gebruik van een droogloopmat op maat bij de ingang of doorgang van jouw bedrijfsruimte zorgt ervoor dat vocht niet via de schoenen wordt meegenomen naar binnen. Hierdoor verminder je niet alleen de schoonmaakkosten, maar verbeter je ook de uitstraling van je bedrijf.

Wat is een droogloopmat? 

Een droogloopmat zorgt ervoor dat je je schoenen droogloopt. De vezels in de mat nemen al het vocht, wat aan de onderkant van je schoenen zit, op. Binnen een paar stappen zijn je schoenen of werkschoenen helemaal droog. Omdat het vocht in de mat achterblijft, blijft je binnenruimte droog.

Een droogloopmat wordt binnen gebruikt en kan het beste achter de deur neergelegd worden. Op die manier zijn de schoenzolen droog voordat ze de vloer opstappen. Met een droogloopmat in je kantoor of bedrijfsruimte, lopen je medewerkers nooit meer met natte schoenen naar binnen. De mat neemt het vocht heel goed op, waardoor de mat ook snel weer droog is.

Je hebt ze in verschillende soorten en maten: van een droogloopmat op maat met rand tot aan een droogloopmat op maat antraciet.

Wat is een droogloopmat

Het verschil tussen een droogloopmat en schoonloopmat

Een droogloopmat en schoonloopmat zijn beide ontworpen om vuil, vocht en ander afval van de schoenen te verwijderen en de vloer schoon en droog te houden. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten matten is hun doel en constructie.

Een droogloopmat is ontworpen om vocht van de schoenen te verwijderen en de vloer droog te houden. Deze matten zijn meestal dikker dan schoonloopmatten en hebben een hoge absorptiecapaciteit. Ze zijn ideaal voor gebruik in gebieden met veel verkeer en in natte weersomstandigheden, zoals bij de ingang van een gebouw of in een keuken.

Een schoonloopmat daarentegen is ontworpen om vuil van de schoenen te verwijderen en de vloer schoon te houden. Deze matten hebben meestal een dunnere constructie en zijn ontworpen om licht vocht en vuil te verwijderen. Ze zijn ideaal voor gebruik in gebieden waar geen natte of vette substanties aanwezig zijn, zoals in een kantoor of thuis.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een droogloopmat en schoonloopmat is hun doel en constructie. Droogloopmatten zijn ontworpen om vocht te verwijderen en de vloer droog te houden, terwijl schoonloopmatten zijn ontworpen om vuil van de schoenen te verwijderen en de vloer schoon te houden. Bij Textiel Services Nederland bieden wij zowel droogloopmatten als schoonloopmatten op maat aan om aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Wanneer kies je een droogloopmat?

Het doel van een droogloopmat is dus vooral vocht opnemen. Wanneer het geregend heeft zorgt de mat dat dit niet naar binnengelopen wordt. Zo worden glijpartijen voorkomen en de veiligheid vergroot. De mat neemt ook vuil op, maar in mindere mate dan een schoonloopmat.

Een dikke droogloopmat op maat nodig? Textiel Services Nederland staat voor je klaar

Het verschil tussen een dunne en dikke droogloopmat op maat

Bij Textiel Services Nederland bieden we droogloopmatten op maat in verschillende diktes aan. Het belangrijkste verschil tussen een dunne en dikke droogloopmat is de capaciteit om vocht op te nemen en vuil te verwijderen.

Dunne droogloopmat op maat

Een dunne droogloopmat is ideaal voor een lage verkeersruimte en licht vochtig weer. Deze matten zijn licht van gewicht en eenvoudig schoon te maken. Ze zijn perfect voor particulier gebruik, zoals in huis of in kleine winkels met weinig verkeer.

dikke droogloopmat op maat

Dikke droogloopmat op maat

Een dikke droogloopmat heeft daarentegen een hogere vocht- en vuilabsorptiecapaciteit en is beter geschikt voor drukkere ruimtes en meer uitdagende weersomstandigheden. Deze matten hebben een zwaardere constructie en zijn gemaakt om een grotere hoeveelheid vocht en vuil te absorberen. Dikke droogloopmatten zijn ideaal voor bijvoorbeeld bedrijven met veel verkeer of in gebieden met meer extreme weersomstandigheden.

Het kiezen van de juiste dikte voor je droogloopmat op maat hangt af van verschillende factoren, zoals het verwachte verkeer en de weersomstandigheden op de locatie. Onze specialisten helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke situatie.

Combinatie van een schoonloopmat en droogloopmat op maat

Je krijgt het beste resultaat met een combinatie van deze twee deurmatten. Door aan de buitenkant van de ingang een schoonloopmat neer te leggen voor het grove vuil en aan de binnenkant van de ingang een droogloopmat om het vocht op te nemen. Op die manier houdt je het vocht en vuil buiten en wordt het binnen zo schoon mogelijk.

Laat direct bij de entree van jouw bedrijf een onuitwisbare indruk achter, door te kiezen voor een droogloopmat met logo. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en draagt bij aan de merkbekendheid.

Droogloopmat met logo


"Bij Textiel Services Nederland streven we naar niets minder dan de hoogste kwaliteit voor onze klanten. Hoewel 'droogloopmat op rol' een populair en voordeligere optie is, hebben we ervoor gekozen om deze optie niet aan te bieden, simpelweg omdat we geloven dat de kwaliteit ervan niet voldoet aan onze standaarden. In plaats daarvan bieden we op maat gemaakte droogloopmatten, perfect afgestemd op jouw specifieke behoeften, voor een oplossing die zowel praktisch als stijlvol is."


Hoe vind je de beste droogloopmat op maat?

Als het gaat om het kiezen van de beste droogloopmat op maat, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Bij Textiel Services Nederland bieden we droogloopmatten op maat aan in verschillende diktes en afmetingen om aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf te voldoen.

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen waar de droogloopmat zal worden geplaatst en welk type verkeer eroverheen zal lopen. Als de mat bijvoorbeeld in een gebied met veel voetverkeer wordt geplaatst, is het raadzaam om te kiezen voor een dikkere droogloopmat om een betere vocht- en vuilabsorptie te garanderen. Aan de andere kant kan een dunnere droogloopmat beter geschikt zijn voor lage verkeersruimtes.

beste droogloopmat op maat

Ten tweede is het belangrijk om te overwegen in welke weersomstandigheden de droogloopmat zal worden gebruikt. In natte en koude weersomstandigheden is een dikkere droogloopmat met een hoge vocht- en vuilabsorptie essentieel om de vloer droog en veilig te houden. Een dunnere mat kan echter voldoende zijn in droge omstandigheden.

Bij het kiezen van een droogloopmat op maat is het ook belangrijk om de afmetingen te overwegen. Zorg ervoor dat de mat de juiste maat heeft om de gewenste ruimte te bedekken en voorkom dat vocht en vuil zich buiten de mat verspreiden.


Breng stijl en functionaliteit naar jouw entree met een zwarte droogloopmat op maat met rand

De entree is het visitekaartje van je bedrijf. Het is de plek die je klanten, gasten en medewerkers als eerste zien. Met een zwarte droogloopmat op maat met rand van Textiel Services Nederland, kun je zowel een stijlvolle als praktische eerste indruk maken.

Een zwarte kleur straalt professionaliteit en elegantie uit, terwijl de toegevoegde rand een extra laag van functionaliteit biedt door het vasthouden van vuil en vocht, het voorkomen van struikelen en het behouden van de mat op zijn plaats. En omdat we je mat op maat maken, ben je verzekerd van de perfecte pasvorm voor jouw entree, wat bijdraagt aan een nette en georganiseerde uitstraling.

Onze op maat gemaakte zwarte droogloopmatten met rand zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan, effectief vuil opvangen en gemakkelijk te onderhouden zijn. Ervaar het verschil dat een op maat gemaakte zwarte droogloopmat met rand kan maken voor de esthetiek en functionaliteit van jouw bedrijfsomgeving. Uiteraard zijn deze ook in andere kleuren verkrijgbaar.

Een droogloopmat kopen, huren of laten wassen bij Textiel Services Nederland

Ben je op zoek naar een droogloopmat of schoonloopmat op maat voor jouw bedrijf of organisatie? Wij bieden een divers aanbod in kleuren, afmetingen en kwaliteiten. Ook het wassen bedrijfskleding en matten behoort tot de mogelijkheden. Door ons speciale wasprogramma blijven de matten en logo’s/bedrijfsnamen in goede conditie.


"Bij Textiel Services Nederland zijn we trots op ons aanbod van droogloopmatten op maat, perfect afgestemd op jouw behoeften. Hoewel je misschien gewend bent aan het zoeken naar dergelijke producten bij Kwantum, Leen Bakker, Gamma en Praxis, nodigen we je uit om onze superieure kwaliteit en klantenservice te ervaren. Ontdek het verschil dat een op maat gemaakte droogloopmat van Textiel Services Nederland kan maken voor jouw bedrijfsomgeving."

Wil je meer weten over onze droogloopmatten? Neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?