Bedrijfskleding zorg: verschillende soorten uitgelicht
08 oktober 2021 

Bedrijfskleding zorg: verschillende soorten uitgelicht

Bedrijfskleding zorg nodig? Voor alle sectoren binnen de gezondheidszorg kun je onze expertise inzetten. In dit artikel laten we een aantal soorten bedrijfskleding de revue passeren.

Noodzaak en belang van bedrijfskleding zorg

Bedrijfskleding in de zorg is onmisbaar. Het gaat niet alleen om het uitstralen van professionaliteit en uniformiteit, maar speelt een cruciale rol in de veiligheid en hygiëne van zorginstellingen.

De kleding helpt ziektekiemen te beheersen door frequent wassen en desinfecteren mogelijk te maken. Daarnaast verbetert bedrijfskleding de herkenbaarheid van medewerkers, waardoor patiënten snel kunnen identificeren wie hun zorgverleners zijn.

Bovendien versterkt het het gevoel van teamidentiteit en draagt het bij aan de bedrijfscultuur. Kortom, bedrijfskleding in de zorg is essentieel voor een efficiënte en veilige zorgomgeving.

bedrijfskleding zorg


Zorgkleding dames

We hebben een onderverdeling gemaakt in zorgkleding dames en zorgkleding herenOmdat vrouwen en mannen in lichaamsbouw enorm van elkaar verschillen is het van belang om daar rekening mee te houden bij de keuze van de zorgkleding. Zo hebben vrouwen over het algemeen meer rondingen en vaak een smallere taille.

Bij het opmeten van het vrouwenlichaam is het belangrijk om 3 maten op te meten; de taille, de borstomvang en de heupomvang.

Bedrijfskleding zorg dames heb je in verschillende soorten en maten. Van ziekenhuispersoneel tot aan zorgkleding in de meest brede zin van het woord. Textiel Services Nederland heeft smaakvolle en functionele collecties met een ideale pasvorm en heerlijk draagcomfort. Werkkleding zorg dames en andere medische kleding moeten te allen tijden veiligheid bieden tijdens het werken.

Zorgkleding dames

Werkkleding zorg heren

Bij de zorgkleding heren hoef je eigenlijk maar 2 maten op te nemen; namelijk de borst- en tailleomvang. Mannen zijn over het algemeen gespierder, vierkanter en rechter gebouwd dan vrouwen. Daarmee moet bij het bedrijfskleding kopen rekening worden gehouden. Vanzelfsprekend moet de zorgkleding voor heren ook ten allen tijde veiligheid en comfort bieden.

"Bedrijfskleding zorg is niet enkel een uniform, maar een symbool van professionaliteit, hygiëne en toewijding aan het welzijn van patiënten."

Werkkleding zorg grote maten

Werkkleding zorg grote maten nodig? Textiel Services Nederland heeft de beschikbaarheid over grote maten. Hierdoor kan iedereen dezelfde kleding dragen afgezien van de lengte of breedte van de persoon. We zorgen altijd voor een perfecte pasvorm.

Dit is essentieel, want als de zorgkleding te klein of te groot is, zit het niet comfortabel en biedt het minder bescherming. We kunnen de bewegingsvrijheid bieden die nodig is en ervoor zorgen dat de werkkleding niet gaat knellen. In de volgende hoofdstukken gaan we dieper in op het soort kleding.


Werkkleding zorg grote maten

Werkkleding zorg broeken 

Een zorg broek is een onmisbaar werk kledingstuk geworden. En dat is niet vreemd, een zorg broek heeft stretch en zorgt voor een prettige bewegingsvrijheid. Waar je ook komt in de zorg, zie je zorg broeken als werkkleding terug.

Wist je dat het aangename gevoel van zorg werkkleding komt omdat de zorg broeken zijn gemaakt van een combinatie van polyester en katoen? Katoen zorgt ervoor dat de zorg broeken een prettige pasvorm hebben. Het polyester zorgt dat de broek niet verkleurd. Het is je vast niet ontgaan dat de meeste werkkleding zorgbroeken wit zijn. Gelukkig schijnen ze niet door omdat de stof van zorg broeken dik genoeg is.

Naast de combinatie van polyester en katoen zijn er ook zorg broeken die gemaakt zijn van 100% polyester. Deze werkkleding zorg broeken zijn extra stevig, nemen geen vocht op en zijn gemakkelijk schoon te wassen. Ideaal voor wanneer de werkkleding vaker nat of vies wordt tijdens het werk.

Werkkleding zorg polo’s met zakken

Voor warme dagen zijn zorg polo’s als werkkleding ideaal. Kies je als werkkleding zorg polo’s met zakken? Dan biedt dit de zorgmedewerker ook nog de mogelijkheid om iets op te bergen. Van een pen tot een sleutel, het geeft de medewerker even de handen vrij om te doen wat ze moeten doen.

Werkkleding zorg polo’s met zakken

Bedrijfskleding zorg tuniek

Er zijn veel verschillende kledingstukken en voor bedrijfskleding in de zorg. Eén van de populairste bedrijfskledingstukken is een zorg tuniek. Dit wordt ook wel een werk tuniek of een verzorgingsjasje genoemd. Een zorg tuniek is er in verschillende modellen en pasvormen. Denk bijvoorbeeld aan een oversteektuniek zorg.

In de zorg draagt het personeel vaak een zorg tuniek met kraag. Dat ziet er niet alleen netjes uit maar draagt ook vaak wat prettiger. De bedrijfskleding zorg tuniek heeft een ruimer model waardoor deze pasvorm zeer geschikt is voor bijna iedereen, omdat de pasvorm bijna altijd goed valt.


Hippe zorgkleding

Bij hippe kleding wordt vaak al snel gedacht aan dure merken, maar wist u dat hippe zorgkleding helemaal niet duur hoeft te zijn of een merklogo hoeft te bevatten? Waar het bij hippe zorgkleding écht om draait is dat het comfortabel en praktisch is, en dat het stijlvol aanvoelt voor het personeel. Want het prettig en zelfverzekerd voelen in werkkleding is voor alle zorgmedewerkers van groot belang.

Je hoeft geen modekenner te zijn om te weten wat hippe zorgkleding is. Het draait vooral om smaak. Zo kan een zorgjas met een gekleurde bies of een zorg tuniek met een asymmetrische sluiting al gelijk zorgen voor een hippere uitstraling. Wil je het simpel houden maar wel kiezen voor een hip model? Dan past een getailleerde zorgjas met V-hals en een zijsplit misschien bij jou.

Hippe zorgkleding

Zorgkleding kopen niet altijd even makkelijk

Werkkleding zorg kopen is niet altijd even makkelijk. Wij begrijpen als geen anders dat het lastig is om te beslissen waar je (nieuwe) werkkleding voor de zorg gaat kopen. Het gaat vaak om grote bestellingen, je wilt er zeker van zijn dat de kwaliteit goed is en dat je waar voor je geld krijgt.

Gelukkig is Textiel Services Nederland gespecialiseerd in werkkleding voor de zorg. Met jarenlange kennis, ervaring en een gevarieerd aanbod weten wij zeker de beste keuze te zijn in het kopen van jouw zorg werkkleding.  Het is ook mogelijk om bedrijfskleding zorg met logo te realiseren.

Zorgkleding winkel / showroom

Vandaag de de dag lijkt het erop dat fysieke zorgkleding winkels en showrooms verdwijnen. Om onbegrijpelijke redenen zijn veel werkkleding organisaties overgestapt naar enkel online verkoop. Lees er meer over in het artikel: Werkkleding winkel of showroom: 4 voordelen op een rij

Van moderne zorgkleding tot aan klassieke zorgkleding; Textiel Services Nederland staat voor je klaar.

Zorgkleding winkel Rotterdam

Ben jij op zoek naar een zorgkleding winkel in Rotterdam? Wil je je laten inspireren, ontdekken wat de mogelijkheden zijn of een gesprek aangaan met één van onze specialisten? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Rotterdam.

Zorgkleding winkel bezoeken

Bedrijfskleding voor de zorg door het hele land

Van vlamvertragende werkkleding voor een specialistisch bedrijf in Groningen tot bedrijfskleding zorg Eindhoven. Van werkkleding zorg Utrecht tot aan bedrijfskleding voor een ziekenhuis in Limburg; Textiel Services Nederland levert door heel Nederland.

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?