Vieze werkkleding wassen: de 5 voordelen van een specialist
10 september 2021 

Vieze werkkleding wassen: de 5 voordelen van een specialist

Vieze werkkleding wassen kun je het best overlaten aan een specialist. Soms is de bedrijfskleding zo vies dat op een normale manier wassen niet genoeg is om het schoon te krijgen. En je wilt toch dat je personeel fris voor de dag komt. Bovendien is het hele proces rondom bedrijfskleding veel ingewikkelder dan men denkt.

In dit artikel beschrijven we de voordelen waarom je dit het best kunt uitbesteden aan een bedrijfskleding specialist.

Een professioneel doet veel meer dan alleen vieze werkkleding wassen

Bedrijfskleding speelt binnen de bedrijfsvoering voor veel organisaties een prominente rol. Doordachte werkkleding zorgt voor veiligheid, werkplezier en voor een vertrouwde en herkenbare uitstraling van het bedrijf. Het gehele bedrijfskleding-proces wordt vaak in eigen beheer gedaan, maar het eist veel meer tijd en organisatie dan je in eerste instantie zou  verwachten.

Zo moeten bijvoorbeeld werkjassen en werkbroeken op een speciale manier gereinigd worden. Moet er controle zijn op loszittende items, slijtage en bijvoorbeeld ritsen die kapot zijn. En dit allemaal om de comfort en veiligheid van de werknemer te waarborgen.

Daarbij maakt ook het beheer van bedrijfskleding deel uit van de gehele organisatie. Zo moet iedere werknemer altijd kunnen beschikken over schone werkkleding. En moet de kleding op geplande tijdstippen worden opgehaald om de bedrijfskleding te reinigen en te onderhouden.

Vieze werkkleding wassen; een professional doet veel meer dan dat

Werkkleding laten wassen bespaart een bedrijf tijd

Wanneer een bedrijf zich focust op een goede omzetontwikkeling is het van belang om de core business te analyseren. Vaak komt er in zo’n analyse naar voren dat randactiviteiten een te grote rol spelen binnen het bedrijf. Dit zijn werkzaamheden die je beter kunt onderbrengen bij professionals.

Zo kan je als bedrijf tijd besparen en de focus geven op de essentie van de zaak. Bedrijfskleding laten wassen en de bedrijfshygiëne uitbesteden zijn randactiviteiten die zeker het uitbesteden waard zijn.

Randactiviteiten leveren zeker een inbreng aan de organisatie, maar meer nog wanneer een andere partij deze bedrijvigheid verzorgt.

Doordachte organisatie van uitgifte en inname van werkkleding

De organisatie van uitgifte en inname van werkkleding is een belangrijk item wat betreft bedrijfskleding. Doordacht voorraadbeheer maakt het namelijk mogelijk dat er zo optimaal gebruik gemaakt kan worden van de voorhanden liggende bedrijfskleding.

Een bedrijfskleding specialist kan deze dienst geheel op zich nemen. Dit door het opzetten van een vakkensysteem bij een bedrijf of organisatie. Werknemers weten dan exact in welk vak ze hun vieze werkkleding moeten leggen en waar ze bij het starten van de nieuwe werkdag hun schone werkkleding kunnen pakken. De vieze werkkleding wordt op vaste momenten opgehaald en weer schoon op locatie gebracht.

Een bedrijfskleding specialist houdt toezicht en controle op de kleding vanaf het moment dat het wordt opgehaald bij het bedrijf tot het moment wanneer alle schone bedrijfskleding in de vakken worden gelegd.

uitgifte en inname van werkkleding

Uitbesteden is vaak goedkoper, bespaart ruimte en is beter voor het milieu

Door activiteiten uit te besteden (zoals vieze werkkleding wassen) aan een bedrijfskleding specialist kun je ook geld besparen. Doordat deze specialisten aan bulkreiniging doen is het vele malen goedkoper, dan wanneer je dit zelf op locatie doet. Bovendien wordt er ook ruimte bespaart, omdat er geen aparte ruime meer nodig is om te wassen. Daarbij hoeven er ook geen wasmachines en andere apparatuur worden aangeschaft en daarmee worden weer kosten bespaard.

Ook binnen het bedrijf hoeft er niemand vrij gemaakt te worden om de bedrijfskleding te reinigen. Zo kunnen de werknemers zich volledig richten op de hoofdactiviteit van de organisatie. En heb je geen personele kosten aan het wassen en onderhouden van de kleding.

Thuis of op het bedrijf zelf wassen kost bovendien meer water en energie dan wassen bij een bedrijfskleding wasserij. Uit onderzoek van de NETEX (branchorganisatie voor textielreiniging) blijkt dat je maar liefst 24 procent CO2-uitstoot en 35 tot 85 procent water kunt besparen.

Kleding automonteur wassen

Van kleding automonteur wassen tot schilderskleding wassen

De beste manier om ervoor te zorgen dat je kleding schoon blijft, is door gebruik te maken van onze diensten. Wij bieden een breed scala aan mogelijkheden voor alle soorten werkkleding. Denk onder ander aan:

Speciale wasmachine voor overalls

Wij maken gebruik van speciale wasmachines voor overalls en alle andere werkkleding. Onze bedrijfskleding wasserij maakt gebruik van milieuvriendelijke wasmachines.

Aangezien het broeikaseffect voor een groot deel door de mens wordt veroorzaakt, is het noodzakelijk dat we oplossingen vinden. Een manier om dit probleem te bestrijden is het implementeren van CO2-neutrale bedrijven, zodat ze kunnen helpen de uitstoot te verminderen.

Textiel Services Nederland streeft ernaar om volledig klimaatneutraal te zijn in 2023.

Specialisatie in reinigen én repareren van bedrijfskleding

Textielservices organisaties zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van alle soorten bedrijfskleding: van veiligheidsjassen wassen tot aan vlamvertragende kleding wassen. Daarnaast wordt er automatisch controle gedaan op beschadigingen zoals gaten en scheuren en wordt de kleding op tijd gerepareerd of vervangen. Dit zorgt er tevens voor dat het risico op ongelukken wordt verkleind en dat het personeel er altijd representatief uitziet.

Textielservice bedrijven kunnen nog veel meer voor je betekenen:Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?