Waterdichte werkbroeken voor dames en heren: hier moet je op letten!

Waterdichte werkbroeken voor dames en heren: hier moet je op letten!

Een waterdichte werkbroek kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Werk je veel buiten, als bijvoorbeeld hovenier of met wegwerkzaamheden, dan is een waterdichte werkbroek geen overbodige luxe.

Maar ook met een stevige hike of fietstocht waarbij er regenachtige weersomstandigheden verwacht worden, levert een waterdichte broek zijn voordelen op.

Wat is een waterdichte werkbroek precies?

Een waterdichte werkbroek is ontworpen om je droog en warm te houden tijdens het buiten werken. Een waterdichte broek heeft een ademend vermogen. Hierdoor kan vocht uit je werkkleding ontsnappen, zonder dat je lichaam nat wordt.

Waterdichte broeken houden regen tegen en daarbij laten ze ook zweet of vocht verdampen, zodat je lichaam te allen tijde comfortabel blijft.

Wat is een waterdichte werkbroek

Waar bestaan waterdichte werkbroeken uit?

Een waterdichte werkbroek bestaat uit twee lagen stof met daartussen een waterdicht membraan. Dit membraan laat vanaf de binnenkant vocht ontsnappen dat ontstaat door zweet en houdt tegelijkertijd vanaf de buitenkant vocht tegen. Zo blijf je droog en comfortabel.

Waterdichte werkbroek heren

Een wind en waterdichte werkbroek heren behoort natuurlijk met name functioneel te zijn. Maar een beetje stijlvol is ook niet verkeerd. Een waterdichte werkbroek heren is daarom in diverse modellen en verschillende prints verkrijgbaar.

waterdichte werkbroek heren

Waterdichte werkbroek dames

De waterdichte werkbroek dames verschilt in functionaliteit niet veel van de waterdichte werkbroek heren. Ook de waterdichte werkbroek dames is in verschillende modellen en prints verkrijgbaar.

Het verschil zit hem met name in de pasvorm. De waterdichte broek dames is breder op de heupen en smaller in de pijpen. Een betere pasvorm betekent meer comfort en dus prettiger werken. Zo kun je met de waterdichte werkbroek voor dames je werk optimaal uitvoeren.

Waarbij moet je op letten bij het kopen van waterdichte werkbroeken?

De beste keuze maken voor waterdichte werkbroeken, passend bij je werkzaamheden, is niet altijd even simpel. Al heel snel vliegen de volgende begrippen om je oren; ademend vermogen, waterdruk, waterkolom, membranen en coatings.

Het belangrijkste waar je op moet letten is de waterkolom. Hieronder leggen we het je precies uit.

Waterkolom uitgelegd

Waar je altijd moet op letten is de waterkolom. Dit is de hoeveelheid water in millimeters die een stof per vierkante centimeter kan hebben voor dat de werkbroek gaat lekken. Dit is dus de maatstaf van waterdichtheid. Hieronder kun je de waterkolom vinden.

  • 0 mm: niet waterdicht.
  • 0 - 1.000 mm: dit is waterafstotend, maar niet waterdicht. Helpt goed tegen een licht buitje, maar niet tegen een stortbui.
  • 1.000 mm - 5.000 mm: Dit is waterdicht tegen regen, maar kan niet tegen hoge waterdruk. Als de druk toeneemt, bijvoorbeeld wanneer je zit, of een tas op je rug hebt, is er een grote kans op lekken.
  • 5.000 mm - 15.000 mm: compleet waterdicht en bestand tegen veel vormen van druk.  Als de waterdruk erg hoog wordt, ontstaat er mogelijk wat lekkage.
  • 15.000 mm - 30.000 mm: compleet waterdicht,  zelfs onder buitengewone waterdruk. De waterdichtheid blijft zelfs intact bij een Het (ondiepe) onderdompeling.
  • Meer dan 30.000 mm: we spreken hier over non-poreuze materialen. Zonder dat de werkbroek breekt, lekt het nooit.

Waterkolom waterdichtheid

Rekenvoorbeeld waterkolom

Om het je makkelijk te maken hebben we een rekenvoorbeeld gemaakt. Stel dat de waterkolom van een werkbroek 1000 millimeter is, dan betekent dat de werkbroek de 'druk' van een meter water aan kan, voordat het water door de stof van de werkbroek heen dringt.

Dit lijkt in eerst instantie veel, maar wanneer je op je knieën op het natte gras zit of een zware werktas op je rug draagt, neem de druk enorm toe en is 1.000 millimeter veel te weinig om te voorkomen dat de broek gaat lekken. De 'waterdruk' is dan te hoog.

Waar je verder nog op moet letten

Wanneer je waterdichte werkbroeken gaat kopen moet je er rekening mee houden dat niet enkel de waterkolom de waterdichtheid bepaalt. Zo kunnen de naden niet waterdicht zijn of zijn de ritsen niet waterafstotend. Vraag dit altijd voor de zekerheid na.


Ademende waterdichte werkbroeken en multinorm regenkleding bij Textiel Services Nederland

Uiteraard bieden we bij Textiel Services Nederland ook ademende waterdichte broeken aan. Daarbij is het ook mogelijk om multinorm regenkleding te bestellen. Aan de hand van de wensen en het gebruiksprofiel selecteren wij een waterdichte broek dat qua kwaliteit en prijs perfect aansluit.

multinorm regenkleding

Naast bedrijfskleding kopen bieden wij ook de 'bedrijfskleding wassen' service aan. Om waterdichte broeken waterdicht te laten blijven, hebben ze speciale zorg nodig. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?