Witte labjassen kopen? Info over multinorm, katoen, bedrukken en meer!
13 september 2022 

Witte labjassen kopen? Info over multinorm, katoen, bedrukken en meer!

Labjassen kopen? In dit artikel vertellen we je alles over multinorm labjassen. Lees snel verder.

Wat zijn multinorm labjassen?

Multinorm labjassen zijn labjassen die voldoen aan de hoogste vereisten die er kunnen worden gesteld. Het antwoord op de vraag ‘wat zijn multinorm labjassen’ zit dus in de vraag zelf: het voldoet aan diverse normeringen. Multinorm labjassen beschermen tegen zoveel mogelijk risico’s in de werkomgeving.

Denk hierbij aan vlamvertragende-, antistatische- en chemicaliën werende eigenschappen. Het wordt speciaal gemaakt voor werknemers die in omgevingen met meerdere risico’s werken. Kortom; het voldoet aan alle normeringen die gesteld kunnen worden aan werkkleding.

voorbeeld van multinorm labjassen

Waarom multinorm labjassen kopen?

Als de werknemers op veel verschillende locaties werken (bijvoorbeeld een onderzoeks- en testlaboratorium) dan is het antwoord op de vraag ‘waarom multinorm labjassen kopen’ eenvoudig: om de werknemer zoveel mogelijk te beschermen tegen de veelvoud van risico’s.

In deze labjassen, die ook dienen als veiligheidskleding, zijn uw werknemers optimaal beschermd tegen de meest voorkomende werkrisico's op een hoog niveau.

Waar kun je het beste een multinorm labjas kopen?

Als je vraagt: ‘Bij welke winkel kun je het beste een labjas kopen?’, zeggen wij natuurlijk: ‘Bij ons!’ Wij zijn gespecialiseerd in werkkleding van goede kwaliteit.

Wij zijn een onafhankelijke dealer van diverse gerenommeerde bedrijfskleding merken. Hieruit bieden wij een gevarieerd aanbod van promotie-, doorwerk-, en bedrijfskleding aan, die direct uit voorraad leverbaar is.

Daarnaast krijg je in onze winkel advies op maat, wat ervoor zorgt dat je labjas niet alleen functioneel is, maar ook zo goed mogelijk past. Een labjas online kopen adviseren wij daarom ook niet.


Ik wil graag advies

Van welke stof wordt een multinorm labjas gemaakt?

Een multinorm labjas moet o.a. het volgende bieden:

 • brandvertragend
 • bescherming tegen explosie
 • bescherming tegen chemicaliën
 • zorgen dat de drager opvalt

"Is een multinorm labjas 100% katoen?"

Nee, een multinorm labjas bestaat uit 35 % katoen. Omdat katoen van zichzelf geen van bovenstaande kwaliteiten kan bieden, is een multinorm labjas gemaakt van verschillende soorten materialen. Sommige materialen zijn reflecterend, andere brandvertragend om de drager optimale bescherming te bieden.

Een multinorm labjas bestaat uit de volgende inherente stoffen:

 • Era TX TW - 45% modacryl
 • 35% katoen
 • 18% polyamide
 • 2% antistatisch, 260 g/m²
 • Inherent vlamvertragend twill.

Normeringen

 • EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1
 • EN 61482-1-2:2014 APC 1
 • IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 9,1 cal/cm², EBT: 10 cal/cm²
 • LOI 29,8%
 • EN 1149-3
 • EN 13034

Waarom spreken we (bijna) altijd van een witte labjas?

Vanaf schooltijd raken de meeste mensen bekend met witte labjassen tijdens scheikundelessen. Wellicht zelfs al daarvoor doordat er in medische tv-series deze witte labjassen gedragen worden door acteurs.

Ook een bezoek aan een ziekenhuis zorgt ervoor dat de stereotypering dat een labjas wit is zich settelt in onze brein. We spreken (bijna) altijd van een witte labjas omdat onze brein de kleur wit automatisch is gaan associëren met een labjas.

Uiteraard kunnen wij ook andere kleuren labjassen regelen.

witte labjas voorbeeld

De voor- en nadelen van een wegwerp labjas

De voor- en nadelen van een wegwerp labjas zijn vergelijkbaar aan veel wegwerpartikelen. Denk aan de volgende voordelen van wegwerp labjassen:

 • Het gewicht van een wegwerp labjas is heel licht, doordat het van zo dun mogelijk materiaal gemaakt is
 • De prijs van een wegwerp labjas is laag doordat het zo goedkoop mogelijk gemaakt kan worden, zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met bijvoorbeeld de kwaliteit van het materiaal m.b.t. de temperaturen van wassen

Nadelen van wegwerp labjassen:

 • Het biedt geen bescherming als multinorm labjas
 • Het is niet duurzaam!
 • Doordat het materiaal zo dun mogelijk is, beschadigt de jas sneller
 • Het materiaal van een wegwerp labjas voelt niet prettig tegen de huid (i.t.t. katoen)


Kies daarom altijd voor een multinorm labjas en niet voor een wegwerg labjas!


Voorbeeld van een wegwerp labjas

Labaratoriumjassen kopen doe je bij Textiel Services Nederland

Labaratoriumjassen kopen doe je bij Textiel Service Nederland. Wij bieden labjassen in diverse kleuren en van diverse materialen. Of het nu een labjas voor dames of voor heren is. Wij hebben de oplossing in huis.

Ook het reinigen van labjassen kunnen wij verzorgen (bedrijfskleding wassen is één van onze specialiteiten). Kortom; met Textiel Services Nederland ben je volledig ontzorgd in de aanschaf en het onderhoud van labjassen.

Ook voor een labjas bedrukken kun je bij ons terecht

Ook voor een labjas bedrukken of een labjas met logo laten borduren kun je bij ons terecht. Onze afdeling kan tevens reparaties uitvoeren aan labjassen en andere bedrijfskleding!    

Ik wil advies op maat

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?