Werkkleding borduren: info over borduurwerk op kleding, logo, prijs en meer!
06 december 2022 

Werkkleding borduren: info over borduurwerk op kleding, logo, prijs en meer!

Werkkleding borduren is een vak apart. Misschien ken je borduren nog van de lagere school, of heb je het je moeder of oma wel eens zien doen. In deze blog nemen we je mee in alle ins en outs over werkkleding borduren, met info over de prijzen en antwoord op veelgestelde vragen.

Wat is borduren?

Bij borduren bewerk je met naald en garen ondergronden zoals textiel of leer. Vaak wordt borduren gebruikt om textiel te verfijnen of te versieren.

wat is borduren? We leggen het hier uit

En waarom is werkkleding borduren populair?

Zo ook bij werkkleding. Borduren is populair bij bedrijven omdat zij op deze manier hun bedrijfskleding  eigen en onderscheidend kunnen maken en daarmee herkenbaar. Denk bijvoorbeeld aan werkkleding borduren met logo. Het alternatief van borduren is textiel bedrukken.

Hoe werkt borduren?

Borduren doe je door met een naald en garen door een bewerkbare stof heen te gaan. Dit kun je met de hand doen, maar je hebt ook borduurmachines die het werk voor je doen. Dit gaat vaak veel sneller en preciezer.

Textiel Services Nederland maakt gebruikt van kwalitatieve borduurmachines

Een borduurmachine is een speciale machine die wordt gebruikt om patronen op stoffen te borduren. Bij Textiel Services Nederland worden deze machines vaak gebruikt om bedrijfslogo's of andere soorten ontwerpen op kledingstukken of andere stoffen te maken.

Een borduurmachine werkt door het gebruik van een draad om patronen op stoffen te maken. De draad wordt door de machine geleid en het patroon wordt geborduurd door de machine. Borduur machines kunnen verschillende soorten patronen maken, afhankelijk van het type machine.

Sommige machines zijn eenvoudiger en kunnen simpele patronen maken, terwijl andere machines complexere patronen kunnen maken. Textiel Services Nederland heeft borduurmachines die ook complexe vraagstukken kan oplossen.


Werkkleding borduren versus werkkleding bedrukken

Wat is het verschil tussen werkkleding borduren en werkkleding bedrukken? Borduren en bedrukken zijn twee verschillende technieken. Bij borduren wordt een kledingstuk met een naald en garen bewerkt. Bij het bedrukken van kleding wordt er een transfer op het kledingstuk gedrukt via hitte met een patchmachine.


Werkkleding bordurenWerkkleding bedrukken
Duurder dan bedrukkenGoedkoper dan borduren
Levertijd is vaak langerSnellere levertijd
Geschikt voor grote en kleine oppervlakkenGeschikt voor grote en kleine oppervlakken
Zeer hoge kwaliteitKwaliteit is iets minder
Borduurwerk gaat lang mee

Lees ook: Werkkleding bedrukken met logo? 3 voordelen op een rij

Werkkleding bouw bedrukken? Borduren is een duurzamere optie

Kleding voor de bouw moet tegen een stootje kunnen. Dus moet de bedrukking ook lang meegaan. Door bouw werkkleding te borduren kies je voor een duurzame oplossing waar je lang plezier van hebt.

  Extra informatie over bedrijfskleding borduren

Waarom er vaak gekozen wordt voor borduurwerk op kleding

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor borduurwerk op kleding:

  • vaak wordt er voor borduren gekozen als de werkkleding lang mee moet gaan;
  • als de werkkleding een luxe uitstraling moet hebben (geldt voornamelijk voor dikkere stoffen);
  • als kledingstukken op hoge temperatuur gewassen moeten worden.

Tevens is het borduren van werkkleding duurzamer dan bedrukken.

borduurwerk op kleding

Welk borduurwerk komt het meest voor op werkkleding?

De meeste bedrijven kiezen ervoor om hun logo te laten borduren op hun werkkleding. Dit maakt de bedrijfskleding onderscheidend en herkenbaar.


Logo laten borduren op je werkkleding betekent meer dan alleen je merk zichtbaar maken. Het is een uitdrukking van trots, toewijding en professionaliteit. Bij Textiel Services Nederland zetten we jouw bedrijfslogo om in een sterk statement, een tastbare weergave van jouw bedrijfscultuur die je met elke stap die je zet draagt.


Logo borduren op shirt

Of je je logo moet laten borduren op shirts is afhankelijk van de dikte van de stof. Bij een te dunne stof gaat de borduring makkelijk trekken en zal dus geen mooi eindresultaat geven. Met een polo zit je goed.

Logo borduren op shirt? Textiel Services Nederland staat voor je klaar

Logo borduren op werkjas

Multinorme kleding laten borduren, zoals doorwerkjassen behoort ook tot de mogelijkheden. De stof is compatible genoeg en geeft het gewenste resultaat.

Het volgende artikel kan ook interessant zijn: Winter werkjassen in de bouw voor dames en heren

Het borduren van bedrijfsinformatie op werkbroek

Naast het borduren van een logo kan er ook bedrijfsinformatie verwerkt worden op werkkleding. Let erop dat het lettertype niet te klein is en de lijndikten niet te groot is zodat de tekst goed leesbaar blijft.

Lees ook eens: Waterdichte werkbroeken voor dames en heren: hier moet je op letten!

Meer veelgestelde vragen over borduren werkkleding

We snappen dat het borduren van bedrijfskleding best wat vragen oproept. Je wil natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte zijn van de mogelijkheden en voorwaarden voordat je voor deze techniek kiest. Daarom zetten we hieronder een aantal veelgestelde vragen over het borduren van werkkleding onder elkaar.

Kun je borduurwerk wassen?

Borduurwerk kun je wassen. Extra voordeel is dat borduring ook bestand is tegen hoge wastemperaturen. Zonder dat de kleur en kwaliteit verloren gaat. Was de kleding bij voorkeur wel binnenste buiten. Zo is je werkkleding nog beter beschermd en gaat deze langer mee.  Bedrijfskleding wassen? Laat het doen door Textiel Services Nederland.

Bekijk ook: Vieze werkkleding wassen: de 5 voordelen van een specialist

Is een logo borduren op pet ook mogelijk?

Het borduren van petten is ook mogelijk. Caps kun je laten borduren met tekst of logo.

logo borduren op pet? Textiel Services Nederland staat voor je klaar

Borduurwerk op een badge mogelijk?

Ook het borduren van een logo op badges is mogelijk. En niet alleen het borduren van de badge zelf maar ook het bevestigen van de badge op de kleding.

Wat zijn de prijzen om werkkleding te laten borduren?

Afhankelijk van wat er geborduurd moet worden, afmeting van het borduursel, op welke ondergrondstof en het soort garen wordt vaak een prijs bepaald. Ook de oplage speelt hierin een belangrijke rol. Hoe hoger de oplage, hoe goedkoper het vaak wordt in verhouding.

Logo borduren prijs

De prijs voor het borduren van een logo is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal kleuren in het logo, de grootte en de complexiteit ervan.. De prijs van het borduren van een logo is dus ook afhankelijk van de specifieke wensen. De kosten beginnen vaak bij zo’n 5 à 6 euro.

Is werkkleding borduren per stuk ook mogelijk?

Dit is afhankelijk van de partij waarbij je je werkkleding laat borduren. Bij Textiel Services Nederland is dit mogelijk. Werkkleding borduren per stuk is in verhouding duurder dan het laten borduren van grotere aantallen.

Werkkleding laten borduren? Dat kun je overlaten aan Textiel Services Nederland

Jouw werkkleding laten borduren? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Van Rotterdam tot aan Amsterdam en van Den Haag tot aan Utrecht, we staan voor je klaar. [[button text="Ik wil advies op maat" url="/contact/"]


Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?