Bedrijfskleding horeca en alle informatie die je nodig hebt!
05 juli 2022 

Bedrijfskleding horeca en alle informatie die je nodig hebt!

Op zoek naar bedrijfskleding horeca? Ontdek in dit artikel alle informatie en de uiteenlopende mogelijkheden die er zijn. 

Wat is horeca bedrijfskleding precies?

Bedrijfskleding in de horeca is professionele werkkleding voor de verschillende functies in de horeca. Elke discipline in de horeca heeft een ander soort bedrijfskleding. Horeca bedrijfskleding is te onderscheiden in twee categorieën:

  1. Kokskleding
  2. Serveerkleding 

Bedrijfskleding in de horeca kan gekenmerkt worden door een professionele uitstraling wat eenheid toont bij het bedienend- en keukenpersoneel. Die professionele uitstraling kan veel van elkaar verschillen door het feit dat horecabedrijven heel verschillend kunnen zijn qua karakter.   

In deze blog ontdek je alle informatie over bedrijfskleding in de horeca. Wat is het, waarom bedrijfskleding in de horeca, hippe horeca kleding trends en nog veel meer!

horeca bedrijfskleding

Waarom bedrijfskleding voor de horeca?

Bedrijfskleding voor de horeca is belangrijk vanwege meerdere redenen. Ten eerste is een professionele uitstraling van de bediening en het keukenpersoneel erg belangrijk. Het geeft een luxe, betrouwbare en representatieve uitstraling naar de klanten. 

Een goede indruk achterlaten in de horeca is goud waard. Mooie bedrijfskleding is daarbij de eerste stap om klanten een goed gevoel te geven. Ten tweede moet bedrijfskleding voor de horeca zo hygiënisch mogelijk zijn. Logisch toch! Bij het bereiden van eten of drinken in de keuken is het zeer belangrijk dat alle processen met de focus op hygiëne worden uitgevoerd. Ook bij het bedienend personeel is hygiëne belangrijk. 

Het geeft geen goede indruk wanneer klanten opmerken dat de kleding van het bedienend personeel niet schoon is. Met hygiënische bedrijfskleding wordt er gezorgd voor een bescherming tegen infecties, bacteriën en voedselvergiftiging voor klanten. Benieuwd naar meer? Bekijk deze pagina over bedrijfshygiëne.

Ten derde en tot slot is bedrijfskleding voor de horeca belangrijk omdat het het werkcomfort en de werkefficiëntie verzekert bij de bediening en het keukenpersoneel. Wat moet een kok zonder schort? En hoe veel makkelijker is het voor de bediening om een buideltas te gebruiken bij het bedienen van de gasten! Simpele voorbeelden, maar wel feiten waarmee het belang wordt aangegeven van het gebruiken van bedrijfskleding in de horeca.

Bedrijfskleding horeca voor de bediening

Zoals gezegd is bedrijfskleding in de horeca voor het bedienend personeel logischerwijs weer heel anders dan horeca bedrijfskleding voor het keukenpersoneel. 

De eerste indruk is heel belangrijk en wanneer mensen een horecaonderneming binnenstappen wordt er allereerst gekeken naar het bedienend personeel. De juiste passende bedrijfskleding is dan belangrijk om een goed gevoel te creëeren bij de klanten.

Het is daarbij ook belangrijk dat de bedrijfskleding er voor zorgt dat de verschillende functies opvallen. Dit zorgt voor een duidelijke uitstraling en zo weten klanten bij wie ze terecht kunnen met eventuele vragen. 

Wat voor bedrijfskleding voor de bediening is dan het beste om te dragen? Dat begint allemaal bij het bepalen van het karakter en de uitstraling van jouw horecaonderneming. Wil je een nette uitstraling met blouses, overhemden en pantalons of wil je meer een casual uitstraling met bijvoorbeeld een polo? Het is allemaal mogelijk voor bedrijfskleding in de bediening, zo lang het maar past bij het karakter van jouw horecaonderneming.    

Bedrijfskleding horeca voor de bediening

Verschil tussen bedrijfskleding horeca dames en heren

Er zijn aanzienlijke verschillen tussen horeca bedrijfskleding voor dames en heren, niet alleen in de esthetiek, maar ook in de pasvorm en het comfort. Hierbij is rekening gehouden met de specifieke lichaamsvormen van zowel mannen als vrouwen om te zorgen voor een optimale pasvorm en bewegingsvrijheid tijdens het werk.

Werkkleding horeca dames hebben een vrouwelijke pasvorm en zijn vaak slim fit

Bedrijfskleding voor dames in de horeca is ontworpen met een vrouwelijke pasvorm die de contouren van het lichaam volgt, waardoor een slank, gepolijst en professioneel uiterlijk wordt gecreëerd. Deze kledingstukken zijn vaak slim fit en voorzien van vormgevende details zoals taillering of plooien die het figuur flatteren, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Ook kunnen de materialen en kleuren afgestemd zijn op de vrouwelijke smaak, met zachtere stoffen en een breder scala aan kleurenopties.

Werkkleding horeca dames

Horeca kleding heren heeft vaak een ruimere en bredere pasvorm

Aan de andere kant is de horeca bedrijfskleding voor heren ontworpen met een wat ruimere en bredere pasvorm om tegemoet te komen aan de mannelijke lichaamsbouw. Deze kledingstukken hebben vaak rechtere snitten en zijn wat losser rond het lichaam, wat zorgt voor comfort en gemakkelijke beweging tijdens het werken. Daarnaast is de mannenkleding vaak robuuster qua materialen en hebben ze een wat soberder kleurenpalet, afgestemd op de voorkeuren van veel mannen.

Ondanks deze verschillen, is één ding dat beide soorten bedrijfskleding gemeen hebben de hoge kwaliteitsstandaarden en duurzaamheid. Of je nu een man of een vrouw bent, je kunt erop vertrouwen dat de horeca bedrijfskleding van Textiel Services Nederland ontworpen is om zowel stijlvol als functioneel te zijn, en je de hele werkdag comfortabel te houden

Populairste bedrijfskleding in een hotel

De trends van bedrijfskleding in hotels blijven veranderen. De trends zijn alleen niet allemaal hetzelfde omdat er bij hotels grote verschillen zijn tussen de segmenten. Wel zijn er wat algemene trends die overal bij passen:

  1. Voor vrouwen is het de jurk. De jurk was een lange tijd niet meer populair en het toonde ouderwets. Nu is het echter weer helemaal terug van weggeweest. Vooral moderne jurken met creatieve designs en kleuren zijn helemaal in.
  2. Voor de mannen is het moderne business casual. Een overhemd (met de mouwen opgestroopt) en een pantalon staat zakelijk maar nog wel toegankelijk. Een goede representatieve uitstraling voor een hotel


Bedrijfskleding hotel

Bedrijfskleding horeca polo

Tegenwoordig is bij bedrijfskleding in de horeca een polo helemaal geschikt. Het is zelfs trendy om in de horeca te werken met een polo. Het geeft een professionele uitstraling en het schrikt tegelijkertijd ook niet af met ‘over de top luxe’. Benieuwd naar polo’s in de horeca als bedrijfskleding? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij bedrukken/borduren ook bedrijfskleding!

Horeca shirts

Horeca shirts kopen? Bekijk onze catalogus of neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden.

De beste koksschoenen en kokskleding

Als kok sta je heel dag op je voeten en ben je aan het werk met zware apparatuur, scherpe messen en kokende pannen. Dit betekent dat de schoenen veilig en comfortabel moeten zijn! Benieuwd naar de beste koksschoenen? Neem contact met ons op en wij wijzen je graag de weg!

Bij kokskleding is comfort heel belangrijk en is het vooral belangrijk dat je een koksbuis hebt. Zo’n koksbuis dient als bedrijfskleding die beschermt tegen vervuiling en letsels.  


Meer horeca kleding trends en hippe bedrijfskleding

Benieuwd naar horeca kleding trends om zo met hippe bedrijfskleding rond te lopen? Bekijk de trends hieronder! 

  1. Slim fit overhemden en blouses. Ze zijn helemaal in de laatste jaren. Overhemden en blouses waren natuurlijk altijd al trendy in de horeca maar tegenwoordig geeft een slim fit overhemd een hele andere uitstraling dan een ‘baggy’ overhemd. Kies daarom voor een slim fit overhemd of blouse als bedrijfskleding voor je werknemers in de horeca.
  2. Luxe horecaonderneming? Gebruik gilets die bij de stijl van de colberts passen. Dit geeft een luxe outfit met die extra ‘wow’ factor.
  3. Chino’s! Tegenwoordig een hele populaire keuze. Deze broek is namelijk smart casual en is daardoor niet te formeel. Het geeft wel een chique en frisse uitstraling.
  4. 60 graden wasbare horecakleding. Ook dit is een trend want het gebeurt vaak in de horeca dat er vlekken in de kleding komen. Dit kan sneller en beter gewassen worden wanneer het mogelijk is om de kleding op 60 graden te wassen. Ook zijn er vlekken die met normaal wassen er niet uit gaan maar met 60 graden wel schoon worden.
  5. Pas de bedrijfskleding aan naar het karakter van jouw horeca onderneming. Door je bedrijfskleding te borduren of te bedrukken maak je de kleding ‘one of a kind’. Hierdoor herkennen mensen jouw bedrijfskleding en koppelen ze het aan je horecaonderneming. Dit zorgt voor een vertrouwde indruk. 


"Horeca werkkleding is niet alleen een uniform, maar een statement. Het straalt professionaliteit uit, toont het karakter van je merk en geeft je medewerkers het comfort en het vertrouwen om de beste service te bieden aan je gasten." - Vince Keller - Textiel Services Nederland


Bedrijfskleding horeca bedrukken, kopen en wassen?

Wil jij bedrijfskleding kopen voor de horeca, bedrukken en/of laten wassen? Het is allemaal mogelijk bij Textiel Services Nederland.. Neem vrijblijvend contact met ons op om gezellig een bakje koffie te drinken en jouw wensen om te zetten in de realiteit!

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes. Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt. Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?