De voordelen van industriele wasmachines voor het wassen van werkkleding
14 maart 2023 

De voordelen van industriele wasmachines voor het wassen van werkkleding

Ontdek in dit artikel waarom industriële wasmachines de beste keuze zijn voor het wassen van werkkleding. Leer over de voordelen en het verschil tussen huishoudelijke en industriële wasmachines.

Bij Textiel Services Nederland maken we gebruik van de beste industriële wasmachines en verschillende wasprocessen.

Wat zijn industriële wasmachines?

Industriële wasmachines zijn krachtige wasmachines die ontworpen zijn voor het wassen van grote hoeveelheden wasgoed.

Deze wasmachines hebben een hogere capaciteit dan huishoudelijke wasmachines en zijn speciaal ontworpen voor commercieel en industrieel gebruik. Ze zijn gebouwd met robuuste onderdelen om het intensieve gebruik te kunnen weerstaan.

Wat zijn industriële wasmachines

Het verschil tussen een industriële wasmachine en huishoudelijke wasmachine

Het belangrijkste verschil tussen een industriële wasmachine en een huishoudelijke wasmachine is de capaciteit en de kracht.

Industriële wasmachines zijn ontworpen voor commercieel en industrieel gebruik, terwijl huishoudelijke wasmachines ontworpen zijn voor huishoudelijk gebruik. Industriële wasmachines zijn ook krachtiger en duurzamer dan huishoudelijke wasmachines.

We hebben de duidelijkste verschillen hieronder voor je op een rij gezet:

Industriële wasmachinesHuishoudelijke wasmachines
Ontworpen voor commercieel en industrieel gebruikOntworpen voor huishoudelijk gebruik
Hogere capaciteit dan huishoudelijke wasmachinesLagere capaciteit dan industriële wasmachines
Sneller wassen dan huishoudelijke wasmachinesLangzamer dan industriële wasmachines
Duurzamer en steviger gebouwd om intensief gebruik te weerstaanMinder stevig gebouwd dan industriele wasmachines en kan minder intensief gebruik aan
Krachtiger om hardnekkige vlekken en vuil op werkkleding te verwijderenMinder krachtig dan industriële wasmachines om hardnekkige vlekken en vuil op werkkleding te verwijderen
Kosteneffectief op lange termijn vanwege hun efficiëntie en duurzaamheidGoedkoper in aanschaf dan industriële wasmachines, maar minder efficiënt en minder duurzaam op de lange termijn

De voordelen van een industriële wasmachine

Een van de belangrijkste voordelen van een industriële wasmachine is de hoge capaciteit. Ze kunnen grote hoeveelheden wasgoed wassen, waardoor de was efficiënter wordt gedaan.

Bovendien zijn ze ook sneller dan huishoudelijke wasmachines. Industriële wasmachines zijn ook duurzamer en gaan langer mee dan huishoudelijke wasmachines, wat resulteert in lagere vervangingskosten.

Hier zijn de meeste voordelen van het gebruik van een industriële wasmachine:

 1. Hogere capaciteit:
  Industriële wasmachines hebben een hogere capaciteit dan huishoudelijke wasmachines, waardoor ze grote hoeveelheden wasgoed in één keer kunnen wassen. Dit maakt het efficiënter en bespaart tijd en energie.
 2. Sneller wassen:
  Industriële wasmachines zijn ontworpen om sneller te wassen dan huishoudelijke wasmachines, wat opnieuw tijd en energie bespaart.
 3. Duurzamer:
  Industriële wasmachines zijn gemaakt van stevigere materialen en zijn ontworpen om intensief gebruik te weerstaan, waardoor ze duurzamer zijn en minder snel vervangen hoeven te worden.
 4. Krachtiger:
  Industriële wasmachines zijn krachtiger dan huishoudelijke wasmachines, waardoor ze beter bestand zijn tegen hardnekkige vlekken en vuil op werkkleding.
 5. Kosteneffectief:
  Hoewel industriële wasmachines een hogere aanschafprijs hebben dan huishoudelijke wasmachines, zijn ze op de lange termijn kosteneffectief vanwege hun hoge capaciteit, efficiëntie en duurzaamheid.

Lees ook: vieze werkkleding wassen: de 5 voordelen van een specialist

Waarom een bedrijfskleding wasserij gebruik maakt van industriële wasmachines

Een bedrijfskleding wasserij maakt gebruik van industriële wasmachines vanwege hun hoge capaciteit, kracht en efficiëntie. Deze wasmachines kunnen grote hoeveelheden werkkleding wassen en zijn ontworpen om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen.

Het gebruik van industriële wasmachines is ook een kosteneffectieve oplossing voor bedrijfskleding wasserijen.


Wat voor soort werkkleding wordt er gewassen met een industriële wasmachine?

Een industriële wasmachine kan verschillende soorten werkkleding wassen, waaronder uniformen, waterdichte werkbroeken, overalls, werkschoenen en andere beschermende- en veiligheidskleding. Bij Textiel Services Nederland maken we gebruik van speciale wasprocessen die zijn ontworpen om de kleding schoon en hygiënisch te houden.

Je kunt bij ons terecht voor bedrijfskleding wassen, kopen, huren, borduren, bedrukken, reparatie, persoonlijke beschermingsmiddelen en meer! We zijn met name actief in de volgende branches:

Textiel Services Nederland maakt gebruik van de beste industriële wasmachines en de modernste technieken

Bij Textiel Services Nederland maken we gebruik van de beste industriële wasmachines en de modernste technieken om ervoor te zorgen dat de werkkleding altijd schoon en hygiënisch is. We investeren voortdurend in nieuwe technologieën om ervoor te zorgen dat we de beste service kunnen bieden aan onze klanten.

Onze wasmachines zijn ontworpen om grote hoeveelheden wasgoed te wassen en zijn uitgerust met geavanceerde functies zoals automatische zeepdosering en energiezuinige programma's.

Ik wil mijn bedrijfskleding laten wassen

We gebruiken verschillende wasprocessen

Bij Textiel Services Nederland maken we gebruik van verschillende wasprocessen om ervoor te zorgen dat jouw werkkleding altijd fris en hygiënisch is.

Natwas proces

Onze natwas proces is ontworpen om hardnekkige vlekken te verwijderen en ervoor te zorgen dat de werkkleding er als nieuw uitziet. Het computergestuurde wasproces bestaat uit het wassen met water, zeep, ontvetters, brandvertragende en vloeistofwerende toevoegingen.

Dry cleaning methode

We maken ook gebruik van een dry cleaning methode voor gevoelige materialen en kleding die niet in water mag worden gewassen. Onze professionele medewerkers beoordelen de kledingstukken zorgvuldig voordat ze het juiste wasproces selecteren om ervoor te zorgen dat de kleding altijd perfect wordt behandeld.

Sensene machine (dry cleaner) van Textiel Services Rijnmond

HACCP/Food wasserij

Bij onze afgesloten HACCP/food wasserij staat de verwerking van kleding van voedselproducenten centraal. Onze dagelijkse werkwijze is gebaseerd op de hoogste zorgvuldigheid en veiligheid voor het voedselproductieproces. Om kruisbesmetting te voorkomen, worden schone en vuile kleding altijd strikt van elkaar gescheiden. Dit zorgt ervoor dat de kans op besmetting tot een absoluut minimum wordt beperkt.

Onze medewerkers zijn speciaal getraind en werken volgens de RABC- en HACCP-standaarden. Dit betekent dat alle processen voldoen aan de hoogste eisen en veiligheidsnormen voor de voedselproductie-industrie. Daarnaast worden alle wasprocessen en machines twee keer per jaar grondig gecontroleerd door een onafhankelijk instituut. Zo zorgen we ervoor dat we blijven voldoen aan alle eisen en voorschriften op het gebied van hygiëne en veiligheid.

Om de hoogwaardige kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, voeren we dagelijks gerichte metingen en kwaliteitscontroles uit. Dit stelt ons in staat om snel in te grijpen als dat nodig is en zorgt ervoor dat we onze klanten altijd de beste service kunnen bieden.

Bedrijfskleding wasserij die eind 2025 volledig klimaatneutraal is

Textiel Services Nederland is niet alleen een expert op het gebied het wassen en kopen van werkkleding, maar ook een duurzame wasserij die voorop loopt op het gebied van CO2-uitstoot. Wij begrijpen dat duurzaamheid van cruciaal belang is voor onze planeet en onze klanten, en daarom hebben we ons als doel gesteld om in eind 2025 een volledig klimaatneutrale onderneming te zijn.

in 2026 is Textiel Services Rijnmond een CO2 neutrale wasserij

Om dit doel te bereiken, maken we gebruik van de modernste technologieën en innovatieve oplossingen om ons energieverbruik te verminderen en onze CO2-uitstoot te beperken. We investeren in energiezuinige wasmachines en zonnepanelen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Door onze bedrijfsvoering op deze manier aan te passen, hopen we een positieve impact te hebben op onze omgeving en onze klanten te laten zien dat we ons inzetten voor een duurzame toekomst.

Lees hier meer over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het belang van industriële wasmachines voor het wassen van werkkleding bij Textiel Services Nederland

Het wassen van werkkleding is een essentieel onderdeel van elke bedrijfskleding wasserij en het gebruik van industriële wasmachines is de beste keuze voor deze taak.

Bij Textiel Services Nederland maken we gebruik van de beste industriële wasmachines en verschillende wasprocessen om ervoor te zorgen dat de werkkleding altijd schoon, hygiënisch en als nieuw is.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze diensten en hoe we kunnen helpen jouw werkkleding schoon en fris te houden.

Ik kom graag in contact

Over de schrijver
Maak kennis met Vince Keller, de drijvende kracht en accountmanager achter Textiel Services Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en het onderhoud van professionele werkkleding, heeft Vince een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Hij begrijpt als geen ander wat bedrijven nodig hebben als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie in hun kledingkeuzes.Of je nu zoekt naar de perfecte werkkleding voor je team of advies nodig heeft over de optimale was- en onderhoudsmethoden, Vince staat voor je klaar. Zijn passie is ervoor zorgen dat elk bedrijf wordt voorzien van de best mogelijke kledingoplossingen. Oplossingen die niet alleen professioneel ogen, maar ook voldoen aan alle praktische en veiligheidseisen die de moderne werkomgeving stelt.Aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek of als je vragen heb. Vince is bereikbaar op 0630481238 of via vince@tsrbv.nl. Onder zijn begeleiding zorg je ervoor dat jouw team er op zijn best uitziet en optimaal presteert!
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?